Prozivka se širi

Uprkos činjenici da je prošlo već godinu dana od izbijanja pandemije Covid-19, građevinska operativa na stanogradnji u Subotici je i dalje veoma aktivna.


Pretpostavka da će zbog pandemije potražnja za novim kvadratima prestati i da će to prouzrokovati pad cena, pokazala se kao pogrešna. Cene nekretnina su zbog pandemije skočile, i to u proseku za 10 – 15% sa daljom tendecijim rasta kako pandemija bude odmicala. Uzrok tome je svetska inflacija koja je nastala usled preteranog štampanja novca, kako u SAD tako i u EU. Novac gubi vrednost što uzrokuje skok cena zlata, bakra, srebra, kriptovaluta, poljoprivrednih prozivoda, pa i građevinskog materijala.


Prozivka proslednje dve decenije predstavlja najatraktivniji deo grada sa aspekta izgradnje. Tako je će očigledno biti i u trećoj deceniji 21. veka.

Priprema novog placa na uglu Matije Gupca i 8.marta
Formiranje novog zelenog pojasa u ulici Matije Gupca, koji je predvidjen planom detaljne regulacije
Na uglu Blaška Rajića i Matije Gupca intenzivni radovi na podizanju nove lamele.
Nakon završetka izgradnje u ulici Blaška Rajića očekuje se sređivanje pojasa izmedju zgrade i kolovoza.
Izgradnja novog poslovnog centra u srcu Prozivke
Plac na kojme će se ove godine graditi ambulanta za potrebe stanara ovog naselja
U Izvorskoj ulici, u blizini Gradskog stadiona i budućeg Lidla
Jo Lajoša – završetak zgrade započete prošle godine
Izgradnja pravoslavnog hrama na Prozivci
Završetak objekta u Dragiše Mišovića
U toku je izgradnja nove zgrade u ulici Braće Radić, preko puta bazena na Prozivci.


KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Evo slika broj 3, zasto ne moze sve da bude tako, paking , zelena povrsina sa stablima, pesacka staza i zgrada. Cak mi je i zgrad estetski sasvim dobro uradjena, boje su normalne. Jos da se uvede pravilo da se klime moraju negde sakriti ili staviti sa unutrasnje strane gde bi nam bio kraj! Sa druge strane ulice gde su isto ostavili prostora treba uraditi i biciklisticku stazu i onda ce to biti jedna sasvim normalna ulica. A tek kad drvece poraste, sve to ce zaista dobro da izgleda.
  Potpuno druga prica u Marka oreskovica il ljubljanskoj gde je parking i pesacka staza na kojoj pearkiraju auti sve zajedno na 2 metra od ceste.

 2. Croat kaže:

  I ceo taj kraj je bezvredan u sustini, tu rusite i gradite sve novo al centar ostavite!

 3. Novi Talas kaže:

  Prozivka mini Menhetn al zbog broja kockarnica više Čas Vegas….neka samo nek se gradi Subotica postaje ono što je trebalo odavno da bude…GRAD

 4. Prozivka kaže:

  Najlepše i najurbanije naselje u gradu. Sve na dohvat ruke. Nije ni čudo što svi iz okoline kupuju stanove na Prozivci. Mali grad.

 5. Popesku kaže:

  @ Prozivka

  Ukusi su razliciti, prioriteti pogotovu. Koji su to elementi i faktori koji jedno naselje cine lepim i urbanim? Lepota, urbanost, ljubav, radost, sreca, sve su to samo misaone imenice koje svako opisuje i dozivljava na svoj nacin.

 6. Iva kaže:

  Moja lepa, ma najlepša Prozivka! Moj “geto”! ❤❤❤

OSTAVITE KOMENTAR

23 + = 29