Prozivka uskoro dobija savremenu ambulantu

Višedecenijski problem Mesne zajednice „Prozivka“ konačno će biti rešen – najveća mesna zajednica u Subotici uskoro će dobiti ambulantu.  Stanovnici ovog dela grada saglasni su da je upravo to što nemaju ambulantu najveći problem za njihov život, jer su primorani da zdravstvenu zaštitu potraže u Keru ili čak u centru grada.

Kako ističe zamenik predsednika Saveta MZ „Prozivka“, Aleksandar Medaković, reč je veoma vrednom projektu koji finansira Kancelarija za kapitalna ulaganja sa pedeset miliona dinara, a zahvaljući kom će meštani Prozivke dobiti savremenu ambulantu od oko 400 kvarata.

Za lokaciju je odabran neuređen prostor između Bajnatske i Pazinske ulice, koji se naslanja na dvorište vrtića „Sanda Marjanović“, a ulaz u samu ambulantu će se nalaziti upravo iz Pazinske ulice.

Trenutno se čeka da Kancelarija za javna ulaganja da saglasnost na svu dokumentacjiu, nakon čega se očekuje raspisivanje tendera početkom proleća, kao i početak radova, koji bi trebalo da budu završeni do kraja ove ili početkom sledeće godine.

TV Subotica


KOMENTARI

 1. Prozivka kaže:

  Odlična lokacija i kada se izgradi ambulanta Prozivka će biti najlepše naselje u Subotici. Nekada su govorili radničko naselje, a sada je puno mladih, uspešnih ljudi. Još čekamo crkva da se završi i jedan moderan bioskop.

 2. Gile kaže:

  Napravite jos jednu crkvu, umesto ambulante!!! Nema profita od ambulante, zato i postoji problem godinama!!! Sramota

 3. Edvard kaže:

  Ako je Prozivka lepo naselje, kako li tek izgleda neko ruzno naselje. Naci nesto estetsko u jednoj Soc-realistickoj gomili kojekakvih silosa za ruralni proleterijat koji je u godinama socijalizma i postsocijalizma nadirao u gradove i stvorio nekakvu urbano-ruralnu miksturu u svim vidovima ljudskog zivota i ljudskih delatnosti i gde stanovnici nisu vise sejaci, ali su jos daleko od gradskog stanovnistva. Prozivka i sve ostale Prozivke ovog sveta su jedan pravi Eldorado za socioloska istrazivanja

 4. Anonimni kaže:

  Ista priča već 15 godina – sad će, biće, uskoro će – a od ambulante ni A.

 5. Sin pacijentkinje kaže:

  Kada će se Subotici vratiti Opšta Bolnica, puno je bolesnih ljudi koji više ni ne mogu otići na pregled jer su slabo pokretni da jedva izađu na ulicu i uđu u taksi a kućno lečenje dobijaju samo nepokretne osobe? Da li je cilj države Srbije da teško pokretni pacijenti postanu još bolesniji i nepokretni? Da li je cilj države Srbije da se tim ljudima uskraćuje lečenje i da što pre poumiru i skinu sa penzijskih izdataka države?

 6. Daca kaže:

  Od 1992. god u MZ Prozivka se pričalo o potrebi za ambulantom sa kompletnom laboratorijom i to na predlog Dr R. Đurića i SPS. Od tada pa do danas, svaka vlast koja je bila, ovom naselju obećava ambulantu, a ovo je šesta lokacija koja je u igri. Svi osim SVM , koji nije ništa dao , niti obećao naselju, su davali nacrte , plan izgradnje i reči ”samo što nije , biće, radi se , odlučeno je ” a do danas ništa. Dok god ne bude temelj iskopan, izgrađen objekat i završen , ne verujemo nikome. A 13000 žitelja će se i dalje lečiti tamo gde stigne i kako stigne .

 7. bac Vranje kaže:

  opet…koji to put u zadnjih 8 godina???

 8. Ivan kaže:

  Još jedna ambulanta? Bože, zar na svakom ćošku mora da ih bude…

 9. Igor kaže:

  Da li to znači da će deca koja idu u vrtić Sanda Marjanović ostati bez dvorišta to jest dela dvorišta?

 10. NS kaže:

  Planira li se nešto za druga naselja?
  Makar popraviti kratere na trotoaru na Somborskom putu, završiti biciklističku (eto, da i Mali Bajmok ima), čistiti smeće oko pijace, onaj park kod Knez petrola da Čistoća i zelenilo konačno uredi (nije još u ovom veku), nema tamo ni autobuskih stanica…Eto, na brzinu nabrojah za MB a ulaganja svakako plaćamo.

 11. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Lepo bi bilo da si podigne i džamija Prozivke je multikonfesionalna,nulti etnicka.Ako ne moze dve, bar jedna.

OSTAVITE KOMENTAR