Prskanje komaraca odloženo

Tokom protekle nedelje, novosadska "Ciklonizacija" koja inače ima sklopljen Ugovor sa lokalnom samoupravom o tretiranju larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha, najavila je početak akcije uništavanja ovih insekata. Vest koja je obišla javnost u Subotici ipak kako saznajemo iz lokalne samouprave nije tačna, jer se posao nije obavio s obzirom da Grad nije dao potrebnu saglasnost na isti.

 

Razloge objašnjava Goran Išpanović, izvršilac za tehničke i komunalne poslove u gradskoj Službi za komunalne poslove i saobraćaj.

 

– Iako je "Ciklonizacija" navela da će na području grada, biti obavljeno tretiranje komaraca u periodu od 20.  juna do 5. jula, to nije učinjeno, s obzirom da od novosadskog partnera u ovom poslu nismo još uvek dobili podatke o brojnosti komaraca, iako smo ih uredno i na vreme tražili. Ovih dana zahtev ćemo ponoviti i tek pošto dobijemo povratnu informaciju, ona će konačno početi – kaže Išpanović.

subotica iz vazduha

 

I sa Odlukom, nema prskanja zbog kiše

 

Pred samo zaključenje lista, dobili smo najsvežiju informaciju nadležnih da iako i stigne informacija na koju se čeka iz Novog Sada, avio zaprašivanja neće biti, jer je u međuvremenu palo dosta kiše. Nije redak slučaj da i pored kiše komaraca ima, ali Zakon je Zakon – narodski rečeno „ komaraca ima, ali prskanja nema”.

 

Suboticke novineKOMENTARI

 1. Pravdoljub..... kaže:

  Prskanja nece biti dok po okolnim naseljima dele preparate za suzbijanje larvi komaraca sa rokom vazenja do 2011-e godine i jos vele da su sve zalihe potrosene. Ispanovic je inace zaduzen i za zoohigijenu u gradu, sto znaci za uklanjanje leseva zivotinja sa javnih povrsina..

 2. Cummiball kaže:

  Ja sam čuo da je neko od naših stručnjaka-eksperata rekao da je najefikasnije komarce prskati u decembru mesecu, još pre Božića i Nove Godine.

  Garantovano ih neće biti 4-5 meseci posle prskanja.

 3. stormwatch kaže:

  Nemojte samo da se slucajno dan prskanja komaraca poklopi sa centralnom proslavom dana Duzijance kao pre dvadeset i kusur godina…slucajno…

OSTAVITE KOMENTAR