“Pruga Beograd – Subotica među prioritetima”

Čestitajući “Železnicama Srbije” na puštanju u rad poslednje, dvanaeste dizel-motorne garniture ruskog voza, koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu Međunarodne železničke banke, Mrkonjić je naglasio izuzetnu važnost toga što novi vozovi idu ovom prugom.

 

“Pruga Beograd – Novi Sad – Subotica – Budimpešta bila je prioritet i u prethodnoj Vladi Srbije, a i danas je”, rekao je Mrkonjić novinarima i da “nema rekonstrukcije ciljeva, barem kada se govori o saobraćaju”.

 

On je naveo prioritetne projekte koji se ostvaruju u svim vidovima našeg saobraćaja i naglasio da ti ciljevi i njihovo ostvarivanje uslovljava i kadrove koji će to da rade.

 

” Ono koji budu sposobni da rade, oni će i ostati”, istakao je Mrkonjić.

 

Novi dizel motorni voz ruske proizvodnje, kojim su se danas, u promotivnoj vožnji od Novog Sada do Futoga prevezli ministar Mrkonjić, predstavnici grada Novog Sada i rukovodstva “Železnica Srbije”, kao i mnogobrojni novinari, saobraćaće na relaciji Novi -Sad – Sombor – Subotica i imaće sedam polazaka dnevno.

 

Kako je navedeno u “Železnicama Srbije” uvođenje u saobraćaj te nove dizel motorne garniture, umesto starih španskih vozova, koji su do sada saobraćali na toj relaciji, značajno će povećati kvalitet prevoza i redovnost saobraćaja u novosadskom železničkom čvoru.

 

Mondo/TanjugKOMENTARI

  1. Aleksa kaže:

    Ko je sada tu lud,od izuzetne važnosti je da novi voz po rečima gospodina ministra saobraćaja ide ovom prugom, naime radi se o pruzi Beograd – Subotica-Budimpešta, a u nastavku se naglašava da novi voz saobraća na relaciji Novi Sad-Sombor-Subotica. Zar ovi ljudi uopšte znaju o čemu govore?  

  2. bikovcanin kaže:

    gde ja nas bikovacki novi voz sto ide u sentu?
     

OSTAVITE KOMENTAR