Prva kasarna u zamenu za placeve?

Delegacija Ministarstva odbrane predvođena ministrom Draganom Šutanovcem, juče je u Subotici sa predstavnicima gradskih vlasti obišla lokaciju bivše kasarne „Petar Drapšin“ (druga kasarna) na Palićkom putu koja je prošle godine razmenjena Master planom i postala vlasnitvo grada.

 

Šutanovac je kazao da je Subotica jedna od prvih lokalnih samouprava koje su pristupile realizaciji zamene imovine i jedan od svetlih primera na koji način Vojska Srbije može da sarađuje sa lokalnom samoupravom, kao i sa gradovima gde vojske nema. On je rekao da će se na osnovu procene Poreske uprave o vrednosti, razgovarati o mogućnostima i modalitetima otkupa subotičke kasarne „Kosta Nađ“ (prva kasarna). Ministar je istakao da u tom slučaju neće biti čistog otkupa novcem već se razmatra da u razmenu bude ponuđen i deo mogućih placeva za izgradnju stambenih kuća.KOMENTARI

 1. Step by Step kaže:

  Ministar je obišao imanje koje sada više nije u njegovoj nadležnosti ! To je sada gradski plac kupljen za 2 miliona evra. Možda će od tog placa da se okrnji dvadesetak  hektara za gradnju privatnih kuća i da se to ponudi Ministarstvu odbrane,a zauzvrat da grad dobije Prvu kasarnu ( 9 hektara).

  To bi bila trampa decenije!

  Šta će vojsci placevi u Subotici? Da podeli  poručnicima i majorima da se skuće, da grade familijarna gnezda da bi mogli mirno i spokojno da grade svoje karijere. Ali, ovde već više od deset godina nema ni poručnika, ni majora, čak  ni vojni kuriri više ne navraćaju. Nadam se da svi (prisutni) kadrovi VOA i VBA imaju rešeno stambeno pitanje. Dakle, placevi bi onda mogli biti namenjeni stambeno nezbrinutim vojnim penzionerima. Ne znam koliko ih ima ali još manje znam koliko tih ljudi će iščekati i dočekati dodelu placa i naročito useljenje u nove kuće. Doduše, ne isključujem mogućnost da vojska te placeve u Subotici dalje trampi sa građevinskom operativom: pacevi u Subotici  – za majstorske usluge u velikim gradovima ?!

  I opet se priziva Poreska uprava da procenjuje vrednost Prve kasarne, a tačno pre 60 dana ministarstvo je bilo ponudilo Prvu kasarnu na prodaju po minimalnoj ceni od 4,036 miliona evra. Devet dana kasnije je jednostavno  povuklo ponudu. Grad, inače,  nema te pare.

  Nema Grad ni mnogo manje pare, jer da ih ima ne bi ulazio u dil u koji je ušao, a o kojem javnost još ne zna !!!

  Dakle, ministar vojni je obišao danas civilni objekat pa po toj logici bi bilo normalno da recimo,  ministar ekonomije i regionalnog razvoja kad bude došao obiđe Dom Vojske ( uzgred, mogao bi da naredi da se pogase  svetla bar danju i da se obavezno operu prozori).

  Neka sada, desetak narednih dana lokalni analitičari odgonetaju zašto je Dragan išao da obilazi imanje koje je pre dve godine prodao.

  Inače, zanimljivo je da je ministar vojni sa sve orkestrom  dojezdio u varoš iz koje je povukao sve vojne efektive još pre deset godina i u kojoj su ugašeni svi vojno-industrijskim kapaciteti i ispražnjeni svi rezervoari azotne kiseline . . .

  Možda još tiho tinja neka iskra vojno-industrijskih potencijala jer kod mnogih od subotičkih projektanata, inženjera i dobrih majstora nije umrla nada da će ih se neko setiti i pozvati da se okupe pod lozinkom „T- 84“ ili „Oganj M-77

 2. Hanibal Lektor kaže:

  Cela gungula ima za cilj nešto mnogo bizarnije od brige za porodice mladih potporučnika, prodaje kasarne, placeva itd, itd… Suština stvari je jeftino podilaženje subotičkom biračkom telu usled evidentno poljuljanog ugleda DS-a u Subotici. Zar vi Gospodo krojači naših sudbina zaista mislite da smo toliko maloumni i da će nekoliko livreisanih vojnika i bleh muzika učiniti da zaboravimo šta su u korist naše štete uradili vaši nesposobnjkovići, postavljeni na sva odgovorna mesta u gradskoj upravi, a skupljeni samo po partijskoj liniji ? E. pa mislim i nadam se da otrežnjenjenje stiže u maju iduće godine.

  Živeli !

   

OSTAVITE KOMENTAR

+ 68 = 75

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: