Prve ovogodišnje uplate

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, održanoj u prostorijama URSa, Nemanja Simović je naveo da je vlada uplatila prvu tranšu novca izvođaču radova na Kompleksu zatvorenih bazena, firmi „Dijagonala“ iz Novog Sada. Naime, radi se o 54.762.381 dinara, koje će se utrošiti na izgradnju dva veća bazena unutar kompleksa. Za kompletan završetak radova na ovoj investiciji potrebno je izdvojiti 590 miliona dinara.

Slika

Kompletan projekat Kompleksa zatvorenih bazena možete pročitati na:
Kompleks zatvorenih bazena

 

Nakon zastoja radova koji su trajali pune četri godine (od 2004. do 2008.), ovaj projekat je prešao u nadleznost Fonda za kapitalna ulaganja APV, koji je pokrenuo i inicijativu za njegovu izmenu pa je projekat dorađen i u određenoj meri izmenjen. Naredne, 2009. godine ponovo startuju radovi a tokom te godine se radi na aneksu kompleksa i najmanjem bazenu (Miki Maus). Kriza u Fondu se odrazila i na ovaj projekat pa su radovi tokom 2010. godine stajali, što je prouzrokovalo nove političke turbulencije. Kao rezultat toga bila je i poseta ministra Dinkića Subotici koji je letos najavio nova ulaganja u ovaj kompleks i preuzimanje finansiranja istog od Fonda za kapitalna ulaganja.

 

Dinkić danas i o bazenima

 

Podsticaj građevinske industrije u Srbiji je model koji se učinio najefikasnijim za finansiranje, pa je tokom novembra Ministarstvo ekonomije uvrstilo ovaj projekat u ovakav način finansiranja i pored toga što su iz Gradske kuće poslati potpuno drugi projekti.

 

Bazeni i Dečje pozorište dobili sredstva

 

Pošto je, pored bazena, i Dečje pozorište prošao navedeni konkurs, potrebno je očekivati da će u narednih par dana biti uplaćena i sredstva PBG inženjeringu koji je izvođač radova na ovom gradilištu. Kako se nezvanično saznaje biće uplaćeno 3,852,632 dinara, kao prva tranša sredstavan, a za završetak ovog pozorišta potrebno je ukupno izdvojiti 14,778,774 dinara.

 

Takođe, pominju se i sredstva za nastavak radova na Narodnom pozorištu koje će takođe biti uplaćeno ovih dana, ali trenutno nemamo informaciju o kojoj je svoti reč.KOMENTARI

 1. deki85 kaže:

  dakle uplacenoje 8 ili 9 posto potrebne sume. Nije lose. Sad ce biti nekog napredka na tom gradilistu. Zna li se dalja dinamika uplata? Od kada je predvidjen zavrsetak radova? UGLAVNOM RADUJE ME STO SE POKRENULO.

 2. djomla kaže:

  Sto se tice dinamike uplata, receno je da su sredstva obezbedjena i da nece biti problema sa tim, medjutim namerno to nisam stavio u tekst iz prostog razloga sto to nikada nije sigurno. Moj licni stav je da ce dinamika upalata zavisiti od Telekoma na ciju prodaju u narednih par meseci svi racunaju. E sad, ponavljam to je moj licni stav.

  Jos da sacekamo prvu mesalicu za beton da se pokrene pa da idemo na gradiliste…

 3. djomla kaže:

  U razgovoru sa profesorom Milanom Romanićem koji vrši nadzor na ovom gradilištu, saznajemo da će se dinamika radova tek utvrditi u narednim danima, kada se sa izvođačem radova napravi sastanak.

  Predstoje radovi na bazenima, za šta su potrebna iskopavanja u dobini od 2,2m, pa će početak radova startovati kada podzemne vode budu na dovoljno niskom nivou. Nakon iskopavanja i zemljanih radova slede radovi na betoniranju kada, a akcenat će se staviti na srednji bazen.

 4. ja u blatu grcam kaže:

  Dok ne vidim ne verujem.

 5. vojo57 kaže:

  Dečje pozorište Subotica
  Strpljenje je na izmaku…….
  SlikaSlika
  Još je jedna godina je pred nama..

 6. student kaže:

  Znaci Milan Romanic nije profesor!!! asistent je i to los! Pitajte i druge studente!

 7. djomla kaže:

  Profesorom se nazivaju i predavaci iz srednje skole iako nisu doktori nauka. Kao neko ko saradjuje sa velikim brojem profesora i asistenata sa razlicitih fakulteta, naucio sam da cenim bilo kog predavaca i da ga oslovljavam sa profesore. I u razgovoru sa Romanicem, racenicu zapocinjem sa, "Profesore, da li bi mogli…" a ne sa "Asistentu, da li bi mogli…", iako mi je i on sam naglasio da nije profesor. Time se pokazuje postovanje i prema njemu kao osobi i prema njegovom radu.

  Da li je on dobar ili los predavac, u to ne ulazim jer meni nije nista predavao.

  Vojo, ipak cu ja ostaviti ovaj malo stariji link projekta Decjeg pozorista, gde je dosta toga objasnjeno. :)
  Dečje pozorište

 8. karatista kaže:

  pustili su pare, desetinu, samo da nam zamazu oci!!! kao, bice nesto uradjeno, a izbori su na pomolu!!!
  nemogu nas kupiti vise za tako male pare!!!
  vreme je za promene!!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 44 = 47

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: