Prvi asfalt sredinom septembra

Prvi asfalt na obilaznici oko Subotice poznatijoj kao „Y krak“ očekuje se 15.septembra. Radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice teku po planu, kaže rukovodilac projekta iz kompanije  „Borovica“, Dragan Jakovljević. Do sada je iskopano 12 kilometara, kolika i trasa obilaznice. Jedan mali deo trase od Kelebije do Somborskog puta nije probijen, jer vlasnik salaša Farkaš, odbija da zameni ili proda zemlju.

 

Subotičani više od dve decenije čekaju izgradnju obilaznice oko Subotice. U proteklom periodu svi političari su im obećavali da će biti izgrađen Y krak, ali do sada to još uvek nije urađeno.

 

U kompaniji „Borovica“ iz Rume kažu da su uradili iskope humusa i lesa. Problem su dalekovodi, kao i to što još uvek nije urađena ekspropijacija dva salaša. 

 

– Pesak za izgradnju se dovozi iz Tavankuta. Imamo odličnu saradnju sa gradom i mesnim zajednicama Tavankut, Čikerija i Ljutovo. Eventualnu štetu nanetu poljima, lokalnim putevima ili građanima po završetku radova ćemo nadoknaditi – ističe Dragan Jakovljević.

 

Arhiva:
Y krak tokom jula meseca
Počeli radovi na Y krakuKOMENTARI

  1. Duqi kaže:

    Ovo me podseti na onaj crtani kada grade put preko kuce duska dugouska…. :D

OSTAVITE KOMENTAR