Prvi rezultati Zakona o pušenju

Nakon nepuna dva meseca od stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskog dima, pristigle su i prve reakcije na zakon i to ne od prodavaca ili proizvođača duvana, već od Unije poslodavaca Srbije koji su saopštili da je od 11. novembra, kada je počela primena zakona, do 20. decembra, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Somboru, Smederevu i Kragujevcu, zabeležen pad prometa ugostiteljskih objekata od 7 do 55 odsto.

Slika

Ovo udruženje saopštava da su ugroženi svi lokali a da su najugroženiji oni u tržnim centrima u kojima je došlo do drastičnog pada prometa i ukoliko se ta tendencija nastavi lokalima preti zatvaranje, što će znatno smanjiti prihod od PDV-a, a dovešće do stvaranja viška radne snage i potrebe za smanjenjem broja zaposlenih.

Novi zakon, takođe, će uticati na smanjenje prihoda od poreza i doprinosa na zarade, kao i prihoda od poreza na dobit, navodi se u saopštenju ovog udruženja koje je poslato ministru Tomici Milosavljeviću sa molbom da još jednom razmotre pojedine zakonske odredbe čije bi bolje definisanje moglo da pomogne da se prevaziđe trenutno stanje u ugostiteljskim objektima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: