Prvomajski praznici u Zoo vrtu

Dolaskom proleća i lepog vremena u vrtu se probudila priroda. Leje su procvetale, drveće olistalo a životinje razbudile. Radnici vrta su dobro zasukali rukave i pripremili vrt za prvomajsku posetu. Poput farbanja Golden Gate mosta, kada se završi jedan posao kreće se ispočetka i nekako… trava raste brže nego što je stignemo pokositi. Dokaz da uspevamo u poslu su pozitivni komentari posetilaca koji se ne libe posetiti vrt ni po prvomajskoj natapajućom kiši. Da bismo malo osušili i ugrejali posetioce pripremili smo im dve izložbe: "Brod u boci" Ivana Šokčića i "Neki drugi svet", gde su prikazani insekti, jaja i mikroskopska bića, koji su mnogi videli po prvi put. U realizaciji izložbe su nam pomogli PMF Novi Sad departman za biologiju i Gradski muzej Subotica. Nakon obilaska izložbi posetioci, sa zapakovanom decom u kabanice, su nastavili da gacaju po baricama, učestvuju u hranjenju slonice Marte i foka, gde su još dodatno poprskani vodom iz bazena kada su foke skočile za ribom. Po smirivanju kiše u program smo uvrstili i Face painting koji su radile Suzana Donoslović i Ksenija Kovačević, pa su se po vrtu šetali ne samo lavovi i zmije već i Spiderman. Za umorne roditelje i ne tako umornu dece odigrana je i prestava Bubamarina žurka.

Slika

Životinje su, nekako ne obazirući se preterano na posetioce, uživale na suncu posle kiše. Lavovi su se mazili i lizali, ptice su pevale, rode čuvale gnezdo sa jajima a mladunci pravili svoje prve korake. Nestašni Milisav je dobio mlađeg brata koji još uvek nespretno istražuje svet i na prvi znak neprilike skače mami u krilo. Glavice malih kengura vire iz maminih torbi.

Slika

Veliku pažnju tokom praznika usredsredili smo na bezbednost posetilaca, higijenu i red. O tome su se brinuli brojni volonteri koji su svoj posao neprikosnoveno odradili i sprečili pojedince da hrane šakala gugijem, guraju prste u kaveze i gađaju životinje, jer "dobrih " ideja nikada dosta.
Za sve one koji nisu posetili vrt za praznike, otvoreni smo i dalje, svaki dan od 9.00 do 19.00.

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: