Psihijatrijski bolesnik zadao policajcu ubod nožem

Žarka Stanisavljevića (1983), pripadnika Policijske uprave u Bačkoj Topoli, prilikom obavljanja službene dužnosti, u predelu grudnog koša ubo je nožem K.D. (1981) iz Stare Moravice.

Policajac Žarko Stanisavljević, kako RTV saznaje od sudije za prethodni postupak Višeg suda u Subotici, teško je povređen 17. septembra uveče u Staroj Moravici kada je, na poziv roditelja K.D. koji nije uzimao terapiju propisanu od strane psihijatra, policijska patrola izašla na lice mesta kako bi okončala incident koji je osumnjičeni prethodno imao sa komšijom.

Nakon što je K. D. pripadniku policijske patrole Žarku Stanisavljeviću zadao ubod nožem u predelu grudnog koša, zbog čega je kolima Hitne pomoći hitno prevežen u bolnicu u Sremskoj Kamenici, na lice mesta izašao je i sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici Ivan Bogosavljev koji je, zbog krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju, osumnjičenom K. D. iz Stare Moravice odredio meru pritvora zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti te naložio njegovo psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

 

RTVKOMENTARI

 1. Andrea kaže:

  Sada je već kasno,trebalo je ranije veštačenje,pune ulice ludaka

 2. Naše ime kaže:

  Pune su ulice ljudi sa ozbiljnim psihičkim problemima

 3. Oki kaže:

  E sad ste vi pametni( pune ulice ludaka).
  Pa što vi ne bi bili prvi koji će ići ulicom i uperiti prst u prolaznika i reći „vodi te ga u Kovin, Lazu L. itd.“
  Umesto tih vaših konstatacija, bolje da ste pružili podršku policajcu Ž.Stanisavljeviću, koji je pokušao da radi svoj posao!!!
  Nadam se ozdravljenju dotičnog policajca.

 4. Klasić kaže:

  Psihijatrijskih bolesnika sve više. Sve veći jaz je izmedju siromašnih i bogatih.Ni jedni od njih nemaju vremena da budu sa svojom decom da ih vaspitavaju. Jedni jure pare da im dete preživi, drugi da uvećaju svoje bogatstvo.

 5. ------------------------------------ kaže:

  Policajac je samo vršio svoju dužnost obezbeđenje JRM-a. Nažalost izgleda da je bilo propusta u samoj proceni bezbedonosnog rizika i da je sve shvaćeno olako i rutinski. Vremena se menjaju, mora se povesti računa o tome dok je krajnje vreme da se psiholozi pozabave svim onima koji su bili učesnici oružanih sukoba, takvih ima i u policiji i u građanstvu ali i u drugim bezbedonosnim strukturama. Poseban akcenat se mora staviti na zaštitu kako pacijenata tako isto i na zaštitu tehničara u sklopu psihijatrijskih ustanova, jer ovakva bolesna lica smeštaju se u stacionare među ljude koji su možda iz nekog bezazlenog razloga na psihijatriji, možda su se posvađali sa ženom ili napili i završili gde su završili. Policajcu želim brz i uspešan oporavak, takođe i licu koje je pokazalo agresiju nažalost na veoma bezobziran način.

 6. Severaš kaže:

  E zato policija u SAD-u prvo potegne pištolj , pa te onda pita kosi i šta si!!!!

 7. Dule kaže:

  Evo ja cu prvi da uperim prst u Okija. Vodite ga!

 8. jakov kaže:

  @ Severaš . Da ,ali u Americi imaš pravo da oružjem braniš sebe i svoju porodicu čak i od samovolje države i to po ustavu te države.

 9. Croat kaže:

  Severas , mani ti mene amerike, zemlja debila. Sra..a se dogadjaju, ne moze sve da se predvidi, policajcu zelim brz oporavak !

 10. ------------------------------------ kaže:

  Kod nas je trenutno stanje nalik Teksasu negde hiljadu osamsto i neke. Ovaj mladi policajac verovatno nije bio spreman i nebi me čudilo da je bio i sam, jer policije nema i nije retkost da idu sami. Zato ovom prilikom apelujem da se uvede rezerva u policiji kao što je to bilo devedesetih, i kada su se čuvali mostovi sa automatskim puškama. Nesme se dozvoliti da nam policija stradava. Ili rezerva ili neka u pomoć dođu vojnici iz garnizona, bolje nego da idu po Libanu i drugim državama.

 11. Anonimni kaže:

  Davno je došlo vreme za izmene Zakona o policiji posebno u delu primene policijski ovlašćenja. Sa postupkom „mekih ruku“ mora da se prestane. To nam je uvalila Evropa u kojoj se u takvim situacija a oružje drži u rukama a mi praznih ruku molimo“gospodina da prekine sa započetom radnjom sve dok istu ne završi na nama.

 12. Oki kaže:

  @dule, nisam ni sumnjao, uvek se nađe neki prstaš za Lazu L.

 13. Tramp kaže:

  Policija treba u paru da ide.Ali i onda se može desiti ovako nešto,nažalost.Uostalom nije beneficija džaba.

 14. Mila kaže:

  Malo je policajaca niko neće to je glava u džaku samo da policajac ozdravi sad.a on je lud.i ne treba ga pustiti iz ludnice nikada više

 15. Sele kaže:

  On je vec duze psihicki bolesnik, koji je lecen vise putana psihijatriju u Suboticu. Ziveo je sa mojom komsinicom 13 god, i razisli se pre 3god.od tada nije imala mira ni ona ni njeni roditelji pratio je njen svaki korak, zvao nju i njene roditelje sa nepiznatih br tel. Komsinica se pre 2god udala za divnog coveka, ali nisu imali mira od psihopate. Kada su se obratili miliciji za uznemiravanje, reklu su oni tu nista nemogu, jel nema fizickognasilja. I tada je ovaj ludak zavrsio ponovo na psihijatriji. Sada se postavlja pitanje. Dali treba drzava da odgovara za ovaj slucaj, kada se prijavi kazu o;i nemogu nista, sto je tacno, jel je takav zakon. A sta je sa lekararem koji je potpisao otpusnicu? Koliko ovakvih ludaka seta ulicama, a niko neodgovara. Brz oporavak policajcu koji je nevin strado.

OSTAVITE KOMENTAR