Pucnjava u Horgošu

„Dve grupe migranata sukobile su se u Horgošu, pucajući jedna na drugu u ranim večernjim satima“, objavio je vojvođanski internet portal Szabad Magiar Szo (SMZ), navodeći da u naselje „stižu policijske snage“.

Dodaje se da su se pucnji iz automatskog oružja čuli tokom večeri i posle 19 sati, dok su građani čekali da deca dođu iz škole ili su išli na čas narodnih igara.

Objavljen je snimak nadzorne kamere u ulici Bele Bartoka, na kome se vidi petnaestak muškaraca sa kapuljačama, od kojih nekolicina nosi „kalašnjikove“, kako idu trotoarom „nešto pre 18 časova“.

Prenet je i snimak sa Fejsbuk grupe „Horgoš, moje mesto“ (Horgos A Mi Falunk), na kome se u centru naselja čuje više kratkih rafala iz automatskog oružja.

Šefica mesne pošte Olga Stojanović izjavila je za SMZ da je nekoliko policajaca stiglo u naselje u večernjim satima i najavila da će u petak, 25. novembra, početi prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži sazivanje vanrednog zbora građana.

„Meštani su javili da je veći deo naselja bio miran oko 21 časa, ali su drugi rekli da je policija neprkidno pristizala u naselje u 21.30. Otprilike u to vreme bilo je moguće videti grupu od 50 migranata“, tvrdi se i kaže da je od građana dobijena informacija kako se pucnji „neprekidno čuju oko 22.30“.

Migranti se uglavnom zadržavaju u ulici Bele Bartoka, na putu koji vodi ka granici sa Mađarskom.

„Meštani su uplašeni i kažu da se osećaju kao da se u naselju formirala druga vojska, kao da već preuzimaju vlast, zauzimaju im rodno mesto“, tvrdi SMZ, naglašavajući da su „meštani uplašeni i ljuti jer ih niko ne shvata ozbiljno“.

Pre nedelju dana je u Horgošu održan skup na kome su građani „jasno stavili do znanja da u pograničnom selu ima na hiljade migranata, kriminal cveta, a policije u naselju nema“, podseća portal delmagyar.hu, i ističe da su dva dana posle toga centrom naselja patrolirala dvojica policajaca, te da „nakon toga nisu viđeni“ i „sve se vratilo na staro“.

 

pogledaj: VIDEOKOMENTARI

 1. dane kaže:

  Bezbedna Srbija?

 2. Bizare kaže:

  Kakva je ovo država kad dozvoljava ovako nešto??? Dokle više!!??Treba li da nastrada neki građanin da bi se odreagovalo?

 3. Rade kaže:

  Pustite nam Legiju da zavrsi posao za dan kad ste nesposobni

 4. Anonimni kaže:

  @Rade
  Nije to pitanje nesposobnosti, vec pitanje dobre volje i naredjenja od „gore“.

 5. dule kaže:

  A da vratimo madjarima severnu backu kad vec kod nas nema ko da zakljuca ovu bagru u kavez? Ili gradjani bi resili ovaj problem za cas ali ne smeju jer ce jos oni da naebu sto cuvaju svoju porodicu i kucu.
  Bakicu vucicu pastore i onaj klinac sto je kao zaduzen za ove teroriste, vi ste nesposobni izdajnici, mrs iz Srbije!

 6. rax kaže:

  ova zemlja je puna legija

 7. Kome služi policija? kaže:

  Eto ovo vam je rezultat vladavine Aleksandra Vučića, došao je na vlast sa parolom „Za Našu Decu“ i evo, naša deca su u zemlji ekonomskog tigra dobila ekonomsku nestabilnost i migrante sa oružjem u rukama.
  Gde je tu policija?
  Spava u stanici ili su kod kuće dok džihadisti šetaju sa kalašima po ulicama srpskih gradova?

 8. Kum kaže:

  Nije vlast kriva,narod je kriv! Zar nisu snimci podrške SNS-u onomad(kada smo „prvi put pobedili koronu“) pravljeni baš u Horgošu??? Narod zaslužuje vlast,vlast dovodi novo-srbe..država „prosperira“!

 9. Prozivka kaže:

  Sad će nam Šoralov „objasniti“ da je situacija pod kontrolom i da polako sve više napredujemo i da se ne sekiramo…

 10. vasa kaže:

  Сукоб међу мигрантима , колико чујем реаговала је полиција , хапсили су мигранте. Присетимо се слика када је хрватска полиција тукла мигранте како је реаговала европска цивилизована заједница.

 11. Anto Šujica kaže:

  Pitanje koje se neminovno postavlja je : Odakle ilegalnim imigrantima/tetoristima automatsko oružje? Kako to da se slobodno kreću Srbijom bez dokumenata i teško naoružani? Gde su nabavili oružje, u EU ili Srbiji? Ovo je čist dokaz sa smo mi kvazidržava, najobičniji protektorat, kome mi plaćamo porez i za šta? Svima je jasno da smo mi tzv. država-banda, bez jasno definisanih granica sa implementiranom demokratijom. Dno dna.

 12. Anonimni kaže:

  cuj ovo slepca „pustite legiju „

 13. Izbeglica kaže:

  Da smo mi pravi ljudi, danas bi se u svakom gradu u Srbiji, a prvenstvo u Somboru i Subotici skupilo preko 10000 ljudi da traži da se svi ilegalni migranti proteraju iz Srbije. Ali pošto mi nismo ljudi, nego sluge i poltroni izdajničkog vučkovog režima neće biti ništa, a ova bagra će I dalje da maltretira građane Srbije, a policija će te iste građane da kažnjava za nanošenje lične karte, vožnju bicikla u papučica isl, a ova smrdljiva bagra će slobodno da se šeta po zemlji Srbiji sa dugim cevima. Da ne zaboravimo da te „dobre migrante’ prevoze naši dobri taksisti i snabdevaju ih oružjem.

 14. Anonimni kaže:

  suboticani se uprpali hahahah

 15. Pametna kaže:

  Pošto je država svojvremeno slala avione po nekoliko naših turista zaglavljenih po svetu zvog Covida ili raznih ,,kriznih situacija,, , mogla bi i sada da napuni migrantima dva, tri aviona i da ih vrati odakle su došli!

 16. Mir na ulicama kaže:

  Osloboditi Legiju, dati mu sva sredstva da formira specijalnu jedinicu za istrebljivanje migranata u Srbistanu.

 17. Pera Prvi kaže:

  Projekat

 18. sale kaže:

  @Pametna
  Kako ćeš dokazati odakle su došli?

 19. sale kaže:

  @Anto Šuica
  Oružje su im prodali naši sugrađani, nisu valjda tolike kilometre prešli s oružjem u rukama. Takođe kako si zamislio to da ih naoružava EU.

OSTAVITE KOMENTAR