Pune ruke posla komunalne policije

U prvih pet meseci rada komunalna policija je imala preko 1700 intevencija. Građani su prijavili 877 slučajeva, a isto toliko je bilo slučajeva gde je sama komunalna policija intervenisala na terenu.

.

Bilo je 141 prijava koji su se odnosili na nepropisno držanje životinja i pse lutalice, 101 za buku, 42 za ambroziju, za oštećenje igrališta 26, za eksploataciju peska 13, zatim po dve prijave za prosjake i beskućnike, polomljene znakove, šakte, šut i drugo.

.

Građani uglavnom komentarišu da nikada ne vide komunalne policajce na terenu ili da ih nema kada su potrebni. Relativno su zadovoljni radom, ali misle da bi mogli bolje posebno kada je reč o čistoći grada.

.

Tokom novogodišnjih praznika biće organizovana dežurstva, kažu u komunalnoj policiji.KOMENTARI

 1. deki85 kaže:

  institucija za udomljavanje partijskih poslusnika

 2. DoDo kaže:

  Place mi se kad ih vidim tako bahate kako trose nas novac!!!

 3. Amelia kaže:

  institucija za komsije tuzibabe

 4. Iby P. kaže:

  Ne bi imala problema sa tim da ih udomljavaju, ako bi bar  pokazali i neke rezultate.

  U clanku se naodi :“Bilo je 141 prijava koji su se odnosili na nepropisno držanje životinja i pse lutalice“

  Sto se nepropisnog drzanja zivotinja tice, o tome bi se dalo pricati – ako ne sa drugog aspekta onda kinoloskog. Poznato je da postoji par veoma dobro poznatih „stanceraja“ pasa u Subotici. Neki  veoma blizu samog centra.Neke od tih osoba drzei preko 15 razlici  rasa pod katastrofalnim uslovima. U kavezima, bez mogucnosti kretanja, leze u svom izmetu, i dobijaju da jedu taman da prezive – i naravno razmnozavaju ih. Ovo je visestruki problem:

  1. Zbog neadekvatnih uslova drzanja – navodno Zakonom nije regulisano (?!) u okolini se oseca uzasan smrad – u cemu naravno niko ne uziva. Mislim da bi Komunalna policija samo sa prvom tackom i te kako imala sta da uradi . (Ako neznaju slucajno ko su stanceri u Subotici, nekam i se obrate, dobice detaljne informacije (ime,adresa, br. telefona) nece trebati ni da ih traze 🙂

  2. Zbog nekontrolisanog i neobezbedjene veterinarske kontrole i zastite veoma cesto su zivotinje bolesne, neuhranjene, neuroticne – sto predstavlja problem sirenja zaraze npr. stenecnjaka,  a naravno neuravnotezene, neuroticne, i nesocijalizovane zivotinje predstavljaju problem celom drustvu.

  3. Osobe koje drze te „stanceraje“ koje oni nazivaju ODGAJIVACNICAMA  ne placaju porez ni u kojoj formi –  navodno Zakonom ni to nije regulisano! Znaci prosto receno „kradu od opstine“.

  4. Vlasnici ovih nzv. odgajivacnica, cim im jedan pas ne donosi leglo, ili ostane ne prodata stenad, jednostavno izbaci na ulicu da ih ne bi hranili. Znaci pored mnogih drugih ljudi  – stanceraji visestruko umnozavaju broj pasa lutalica.     

  Ako vec to rade, onda gde je ta slavna  „komunalna policija“ mogla da se udruzi mozda sa „poreskom policijom“ i pod zastitom regularne policije ucine nesto za dobrobit grada,  drustva i zivotinja

  Grad bi bio cistiji, bez toliko pasa lutalica, gradska kasa bi se malo napunila (recimo da stanceri placaju po 300-500 Eura/ pas (koliko inace prodaju jedno stene) X koliko pasa imaja X mesec i da vidimo kako ce onda da se stanca, zlostavlja i izbacuje na ulicu?!

  Dalo bi se navesti jos par primera gde bi komunalna, poreska, ekonomska, itd. policija imala posla na pretek – ali posto su mnogi sugradjani zabrinuti za svoju „sigurnost“ zbog pasa lutalica – evo da damo malo ideju odakle malo da se napuni gradska kasa:)

 5. Andrija kaže:

  Ma da…. bile bi pune ruke posla da malo i prosetaju po gradu, umesto da se vozikaju tamo-ovamo troseci gorivo koje mi placamo. Ja ih nisam video van škode. A u gradu haos, jos pogotovo dok je bilo lepo vreme, pripadnici romske nacionalne manjine su ostavljali gomile smeca ispod klupa, a ovih „smekera“ nigde… Par puta sam ih video u dva-tri nocu kako se voze kroz grad – voleo bih da procitam izvestaj o tim uzaludnim troskovima (ukoliko ikome i podnese izvestaje).

 6. Robi kaže:

  Ma ne rade nista samo trose nas novac.

 7. Ana kaže:

  …baš sam se obradovala komunalnoj policiji ,jer sam mislila no sad će doterati u red bahate vlasnike velikih pasa (dobermana,vučjaka…)koji puštaju svoje ljubimce bez povodca i brnjice da jure parkom Prozivka dok mi vlasnici malih pasa redovno vodimo svoje na povodac i strepimo da koji veliki ne naleti…naivno sam mislila da će ti policajci da se prošetaju tu i tamo parkom u jutarnjim,podnevnim ili predvečernjim časovima kad je najčešća šetnja pasa

 8. katica kaže:

  Olvasva a fenti kommentárokat nagyon is egyet értek az emberekkel. Az adófizetők pénzéből élnek, és vajon azért mit is csinálnak?
  Én a magam tapasztalatából indulok ki: kommunális rendőrség beindulásakor jeleztem, hogy a tejpiac elején a trafik és pénzváltó mögött az egyik „kocsmáros“ kirakta a „virágtartókat“, melyek az elszáradt gazzal össze vissza állnak a járófelületen. Két virágtartóból a járófelület közepére kiöntötték a földet – ami eddig csak az eső mosott el valamennyire.
  Az mellett, hogy bejelentettem ezt a jelenséget, személyesen is elmondtam a járőrkocsiba ülő „hivatalos személyeknek“. Ezen kívül naponta látom őket itt elmenni, de tavaly október óta semmi sem történt. A járőrözők nemk látnak? Vagy ha látják is nem kell senkit figyelmeztetni, hogy a szemetét takarítsa el? Itt nem kell keresni a tettest, mindenki tudja, hogy ki az illető.
  Ezen kívül hónapok óta itt áll egy majdnem roncs, regisztrálatlan kombi autó, az is az illető tulajdona, aki a szemetét ide rakta. Vagy mindez nem a nevezett rendőrség hatásköre?
  Mindezek után az emberek joggal hihetik, hogy az illetőnek olyan befolyása van, hogy ő mindent tehet – figyelmeztetés vagy bűntetés nélkül.
  Felháborító, hogy ezt a jelenséget közterületen a város központjában elnézik és nem tesznek semmit ellene.

OSTAVITE KOMENTAR