Puno projekata iz ekologije

Grad Subotica je prošle godine usvojio Lokalni akcioni plan upravljanja otpadom. U skladu sa njime realizuje se niz projekata. Iako Subotica još uvek nema Regionalnu deponiju u gradskoj upravi najavljuju da će izgradnja deponije početi krajem ove ili početkom naredne godine. Pored toga, već nekoliko godina unazad preduzeto je nekoliko koraka kako bi se gradska deponija -„Aleksandrovačka bara“ „održala“ u životu što duže. Oformljen je selektivni centar i znatno je poboljšan rad Čistoće jer pored potrebnih kamiona kupljeni su i kontejneri za odlaganje otpada.

 

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 62 miliona dinara za ekološke projekte.

 

Ove godine će se ugraditi  28 posuda za podzemne kontejnere na sedam lokacija u gradu. Na ovaj način će velika količina otpada moći da se prikupi.

 

U planu je i realizacija nekoliko projekata iz oblasti upravljanja otpadom, među kojima su sakupljanje električnog i elektronskog otpada i baterija. Na proleće će u megamarketima i školama biti postavljene posebne posude za odlaganje baterija.

 

Posebna pažnja će se posvetiti edukaciji građana.

 

Subotica bi trebalo i da bude drugi grad u Srbiji koji će imati usvojenu Zelenu regulativu. To će biti dokument po kome će se tačno znati koliko zelenila ima u gradu, koje vrste drveća, gde treba da se sadi novo rastinje…..

 

Uporedo se radi projekat sanacije i rekultivacije parkova u gradu, a u planu je i da se izgrade novi parkovi u gradskim i prigradskim naseljima.

 

U planu je i ozelenjavanje svih školskih dvorišta.KOMENTARI

  1. zsigul ii kaže:

    hahaha,,,,,lepo zvuci…..nista ottoga

OSTAVITE KOMENTAR