Pušten u rad novi pogon fabrike „Vitamin“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pustio je u rad mlin fabrike “Vitamin” Horgoš u vrednosti od tri miliona eura. U planu je da se zaposli od 50 do 70 novih radnika. Fabrika je privatizovana 2003.godine i predsednik Srbije, Tomislav Nikolić je istakao da je ova fabrika primer uspešne privatizacije, ali i da uz ispitivanje svih sumnjivih privatizacija Srbija mora ponovo da vrati proizvodnju.

 

Godišnje se proizvede 1500 tona mlevene paprike, upakuje 12 miliona supa i proizvede semenski materijal za gajenje začinske paprike na 2000 hektara zemljišta.

 

U svom obraćanju novinarima istakao je da Vlada Srbije mora više da bude posvećena novom zapošljavanju i očuvanju radnih mesta. Država bi trebalo da obezbedi podršku onima koji posluju u zemlji, kako bi bili što uspešniji.

 

– Ovo preduzeće posluje izvanredno i treba da bude primer drugima. Privatizacije preduzeća su imale za cilj da zaposle ljude, a ne da ih opljačkaju. Srbija nije zemlja zločina, nego dobrih ljudi koji veruju u bolje sutra. Ja kao predsednik Srbije verujem u rekonstrukciju vlade I da će novi ministri voditi više računa o Srbiji I njenim građanima. Nadam se da će ministri ekonomije i finansija voditi računa o zemlji i građanima, ali ne kao do sada. Vlada Srbije mora da bude posvećana privredi, otvaranju novih radnih mesta i izvozu – rekao je Nikolić.

 

Predsednik je zajedno sa direktorom preduzeća i drugim gostima obišao proces proizvodnje mlevene paprike, čajeva i supe. U planu je izvoz proizvoda u Kinu, Rusiju i druge zemlje.

 

– Na ovom prostorima tradicija gajenja crvene paprike je duga. Očekujemo da ćemo ovom novom investicijom uspeti osvojiti nova tržišta i ostvariti veći plasman. U širokoj paleti proizvoda prisutan je i slatki program, a “Vitamin” je jedini srpski proizvođač semenskom materijala za začinsku papriku – rekao je direktor preduzeća “Vitamin”, Radule Đoković,KOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Gledao sam jednu emisiju u kojoj je rečeno da su se Kinezi ubacili na mađarsko tržište sa svojim vrstama paprike i izgurali autohtone sorte.Zbog navedenog razloga tj.što su kod nas autohtone sorte još uvek zastupljene paprika proizvedena u Bačkoj je tražena.A što se tiče sumnjivih privatizacija može Nikolić da ih ispituje dovjeka, pre će Dunav uzvodno poteći nego što će stanje da se vrati u prvobitno.

 2. zednik kaže:

  NEMA SE TU STA RECI ,CIM SE UVAZENI PREDSEDNIK UMESAO U PRIVATIZACIJU,SA SVOJOM POLITIKOM ,NECE NI OVA FIRMA DUGO OPSTATI,GDE GOD SE POLITIKA POJAVI TU OPSTANKA NEMA,,PPROIZVODJACI SMO PAPRIKE  ZA VITAMIN HORGOS ,VEC DOSTA NIZ GODINA , A OVA JE PRVA GODINA DA SE VITAMIN NIJE PRIDRZAVAO UGOVORENE CENE ,CENA JE PALA, SAD JE SVE JASNO I ZASTO ,,,IMAL TU JOS KOGA IZ VLADE DA NAM OBERE SKORUP,,,SRAMOTA ,NEK ONI POSTENO ISPOSTUJU UGOVORE ,A NE DA NAM DAJU NEKE GLUPE IZGOVORE,BAJKE ZA MALU DECU,,SVE TE INVESTICIJE ,KOJIMA SE MNOGI RADUJU ,NEKO MORA DA PLATI ,TO SMO MI PROIZVODJACI, A NE GOSPODIN NIKOLIC ,BOLI NJEGA GUXICA ZA NAS ,NAJEO SE I NAPIO I AJD ,,ZBOGOM,,
   

 3. zecevic kaže:

  Lepo od Predsednika Srbije sto je dosao u nas kraj i svojim prisutstvom nenametljivo uvelicao ovaj bitan dan za Horgos i nas kraj! Ziveli i nek je sa srecom!

OSTAVITE KOMENTAR