Pusto na Y kraku

Smanjivao se broj radnika i intenzitet radova poslednjih dva meseca. Malo po malo odvozile su se mašine da bi deonica oko Subotice prve septembarske dana dočekala potpuno pusta. Bez radnika i mašina ostali su samo radovi koji podsećaju da je neko nekada bio tu.

 

Ovaj izveštaj sa Y kraka, se ne može smatrati izveštajem sa gradilišta već reportažom onoga što nam je ostavljeno do nekih boljih dana, koje na žalost čekamo dve decenije.

 

Lepši dani? Za sada se zna da su radovi na ovoj deonici ugovoreni i da su stali zbog nedostatka sredstava. Nastavak zavisi od rebalansa državnog budžeta koji se očekuje tokom septembra, nakon čega ćemo znati da li su neka sredstva izdvojena za ove radove.

 

Obišli smo deonicu koju obilazimo poslednja četiri meseca i ona počinje od Somborskog puta a završava se sa Čantavirskim putem. Na deonici između Somborskog i Žedničkog puta je rađeno na postavljanju banika i odvoda. Ono što je urađeno i ostavljeno izgleda sasvim pristojno.

 

Radnici nisu otišli dok nisu završili propust što je i poslednje rađeno na Y kraku

Na delu kod pruge Subotica-Beograd ništa novo. Takođe ni na raskrsnicama sa Čantavirskim i Žedničkim putem.KOMENTARI

 1. Marko kaže:

  Nema nama nista od oba koridora dok nam strucnjaci kao sto su Mrka i Velja selja, vode te sektore.

 2. ..... kaže:

  pa mislim sta reci nego sramota za ovo bi trebao neko da odgovara posto su gospoda u kampanji govorila da ce y krak biti gotov kada ce vec jednom da dodje neko na vlas da uradi 10 km puta a da ga ne otvaraju barem 3 da 6 puta

 3. tomig kaže:

  Nema šanse da se bilo šta završi sa ovima. Njima je prioritet da imaju autoput do Guče, da mogu brzo da skoknu i da se tamo seljače…

  Nije da mi smeta, tamo im je i mesto, ali onda barem da puste Vojvodinu da sama rešava svoje stvari!

 4. krass1 kaže:

  Marko

  Zaboravio si naseg vajnog Olivera Dulica koji je vezivao svoju politicku karijeru za ovaj nas Y krak.

 5. Mc kaže:

  Staniiiii! Vi ste stvarno mislili da ce da urade Y krak ?  .. ko da ne znate gde zivite 🙂 

 6. naIvan kaže:

  Pa za cetiri, a posle toga za osam godina ponovo ce biti izbori. Ako sada ovo zavrse na brzinu, sta ce nam onda pred te izbore obecavati?

 7. boki kaže:

  razmislite ko je šta obećavao,ko je ovima ostavio prazne kase,i ne plaćene račune.zašto je stao sa gradnjom kružni tok u i. antunovića?
  a kad su opet počeli da rade ?
  naravno kad su prodali kasarnu!!! 

 8. Pajo kaže:

  Zaboravite y krak treba resiti da svi mozemo kupiti hleba, mleka, mesa,povrca,voca da imamo piku vodu ida se nesmrzavamo preko zime!!!Za to nama gradjanima treba posao i ispata plata!Da nam se realno plati nas rad!!!!!!!!!!A za letovanja zimovanja putovanja novu kucu i auto da vratimo kredite necu ni da spominjem!Da platimo skolovanja deci!!!!!!!!!!A ne za y krak i sta ja znam jos sta!!!

 9. BJ kaže:

  otisao iz Subotice 1963, a da se nista promenilo,i ljudi i mesto…nista se ne menja tamo…hehehe…nekada mesto sa Palicom napredno a sada samo tone dublje i dublje…u djubre…Zaista je cudno jer ima tamo mogo pametnih a i obrazovanih…

OSTAVITE KOMENTAR