Put Srbije u EU kroz karikaturu

Kako izgleda put Srbije ka EU i ograda između Srbije i Mađarske u očima karikaturista? A kako vide poznate političare? Subotičani će u to sami moći da se uvere od 12. septembra, kada će u Gradskoj kući biti otvorena izložba „Savremene srpske karikature“ na kojoj će biti prikazano 90 radova karikaturista iz cele Srbije.

karikatura
Slalom kroz zidove na granici između Srbije i Mađarske. Ovim prikazom, karikaturista Ignjat Gatalo iz Savinog Sela kod Vrbasa osvojio je prvu nagradu na konkursu savremene srpske karikature koji je organizovao Magazin „Dani“ na temu „Subotica – kapija Evrope“, a odabrao žiri kojim je predsedavao subotički karikaturista Milenko Kosanović.

Aleksandar Blatnik iz Niša osvojio je drugu, a Goran Čeličanin iz Varvarina treću nagradu na konkursu na kome je 40 autora učestvovalo sa 138 karikatura koje prikazuju viđenje Subotice kao Kapije Evrope i nevolje Srbije u pristupu Evropskoj uniji.

Karikatura subotičkog političara Mirka Bajića obezbedia je Konstantinu Grosu iz Zrenjanina prvu nagradu za portret, a prikaz Ištvana Pastora učinio je Milivoja Obrenovića iz Kragujevca pobednikom karikature u 3D formatu.

Ovi, i još 90 radova, biće prikazani na izložbi koja će 12. septembra biti otvorena u Vestibilu Gradske kuće u Subotici, a od 19. septembra na Velikoj terasi u okviru „Berbanskih dana“ na Paliću.

RTVKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ja bih samo hteo da pitam da li ce na ovu izlozbu karikatura moci da dodju i stariji ljudi od 70 godina. Dragi (ex) sugradjani koji su ceo zivot radili i stvarali. Pitam samo da proverim da li su karikature dobro pozakachivane da slucajno neka ne sklizne zbog pogleda tih starijih ljudi.

 2. TT kaže:

  stormwatch
  Specice to komunisti

 3. stormwatch kaže:

  @TT

  Postavice matore komuniste na ulaz da proveravaju godine? Hvala na informaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

28 + = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: