Put u Tursku i pet međunarodnih utakmica

Fudbaleri subotičkog Spartaka počeli su pripreme za nastavak šampionata s željom da sačuvaju treću poziciju i izbore izlazak na evropsku scenu. Prvi deo priprema biće odrađen u Subotici, nakon čega se sele u Antaliju, gde će odigrati više međunarodnih prijateljskih mečeva. Klub do sada nije prihvatio ni jednu ponudu za prva tri strelca ukupno 26 golova tokom jeseni.

Na prvoj prozivci trećeplasiranog tima prvenstva pojavila su se 42 fudbalera – standardni prvotimski, igrači sa pozajmica, desetak omladinaca i par fudbalera na probi. U naredne dve nedelje očekuje ih rad u Subotici i dve kontrolne utakmice. Drugi deo priprema fudbaleri Spartaka odradiće od 22. januara do 04. februara u Antaliji, gde je u planu pet međunarodnih prijateljskih utakmica.

“Mislim da će nam to iskustvo međunarodno koristiti, ovom prilikom se zahvaljujem predsedniku i rukovodstvu što su nam dali mogućnost da u ovim teškim vremenima možemo da obavimo tako kvalitetne pripreme u Antaliji. Iz iskustva koje smo imali ranije znamo koliko je kvalitetan rad tamo, u kakvoj atmosferi radimo”, kaže trener FK Spartak Ždrepčeva Krv Aleksandar Veselinović.

Spartak u nastavku sezone ima ambicije da ostane u vrhu tabele, plej of više niko u klubu ne dovodi u pitanje, a ambicija je izlazak na evropsku scenu. Stoga su klub za sada napustili samo Abaz i Rudović, a rukovodstvo poručuje da odlazaka nosilaca igre neće biti ispod njihovih tržišnih cena, dok od tih eventualnih transfera zavisi i dovođenje pojačanja.

“Spartak će sigurno da učini sve da ovo što smo do sada uspeli da ostvarimo – to se može nazvati iznenađenjem, ali mi pokušavamo da se naviknemo da to bude naša stvarnost, a ne iznenađenje – da ćemo pokušati i sigurno biti u ozbiljnoj bici za Evropu”, rekao je predsednik FK Spartak Ždrepčeva Krv Dragan Simović.

Nastavak Super lige zakazan je za 17. februar, kada će Spartak gostovati kruševačkom Napretku. Sedam dana kasnije u Suboticu stiže Crvena Zvezda, a rukovodstvo i igrači Spartaka žele da na svakoj utakmici do kraja prvenstva imaju što veću podršku s tribina.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR