Putari u Subotici spremno čekaju zimu

Snegovi ih neće iznenaditi, poručili su danas putari u Subotici na smotri zimske službe. Posao zimskog čišćenja i održavanja i ove godine je povereno preduzeću iz Vrbasa, a služba je u funkciji do aprila naredne godine.

Dvesta četrdeset kilometara gradskih i prigradskih saobraćajnica, 100.000 kvadratnih metara pešačkih staza i 35.000 kvadrata biciklističkih staza biće obuhvaćeno čišćenjem od snega i održavanjem pune prohodnosti u Subotici ove zime. Za te potrebe obezbeđeno je 1.000 tona soli, isto toliko rizle, a biće angažovano više od 50 radnika uz svu potrebnu mehanizaciju raspoređenu na dva punkta.

“Ne vidim da bi nigde mogao da bude problem s obzirom da je na vreme sve odrađeno i da ćemo sa punim brojem ljudi koji je predviđen odraditi sve poslove koji su pred nama”, poručuje tehnički direktor Ekstra auto transport Vrbas Milutin Perunović.

Za rad zimske službe u gradskom budžetu je obezbeđeno 50 miliona dinara.

“Na osnovu svega što smo videli, mogu da ocenim da će nas čekati takođe jedna uspešna zimska služba”, ocenio je direktor JP za upravljanje putevima u Subotici Predrag Radivojević.

Zimska služba, po slovu zakona, biće u funkciji sve do prvog dana aprila naredne godine. Državni putevi na teritoriji grada su u odgovornosti Puteva Srbije, dok je za saobraćajnice u zaštićenoj zoni Palića zaduženo preduzeće Palić Ludaš.

 

RTVKOMENTARI

  1. žuti lopov kaže:

    molim rukovodioce Voj puta da prvo očiste put do Vrbasa,da nače spasioce ne čekamo kao prošle zime,hvala unapred

  2. Mis kaže:

    Ja zelim da cistim sneg s mojom masinom, gde se moze prijaviti, koliko kosta tj placa moto cas????

OSTAVITE KOMENTAR