Putarina od 1. oktobra – Koliko km, toliko para

Od 1. oktobra biće ukinute takozvane duple putarine na relacijama Niš-Preševo i Beograd-Subotica.

PETLJA ISTOK AUTOPUT

Na tim deonicama biće uveden sistem naplate po pređenom kilometru.

Takozvana dupla putarina na relacijama Beograd-Subotica i Niš-Preševo ukida se od 1. oktobra, najavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nov, pravedniji sistem naplate po pređenom kilometru uvešće se i na ovim deonicama prema nalogu tog ministarstva i potpredsednice vlade i ministarke Zorane Mihajlović koja se, naodi se u saopštenju, prethodnih meseci osim za „neisključivu“ naplatu putarina za sve, lično zalagala i za isti sistem naplate putarine u celoj Srbiji, bez izuzetka.

Tako će se izbeći da isti iznos putarine, u iznosu od 240 dinara, plaćaju vozači na kratkim relacijama od naplatne rampe Beška do Inđije i oni koji voze relaciju Beograd-Novi Sad, kakva je praksa bila do sada.

Resorna ministarka naložila je Javnom predzeću Putevi Srbije da se hitno prestane sa nepravednom naplatom, što će zaživeti od početka sledećeg meseca, kada će i na ovim relacijama početi da se primenjuje „zatvoreni sistem“ naplate, po pređenom kilometru.

Na novi sistem naplate od Niša do Leskovca vozači će morati da sačekaju do završetka punog profila puta na toj deonici, navedeno je u saopštenju.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ok, znaci recimo relacija Subotica-Beograd po ovom vasem lopovskom sistemu naplate vise nece kostati oko 600 din ili koliko vec kosta, nego 175 Dinara? Jesam li u pravu?

 2. amacak kaže:

  najvažnije nedostaje, koliko je para za su-bg i su-ns po novom.

 3. gonzo kaže:

  To može da funkcioniše samo od Novog Sada do Beograda. Preduslov za zatvoreni saistem naplate je da na svakoj petlji postoji naplatna rampa sa kućicom u kojoj se uzima karta ukoliko se izlazi na auto-put ili se plaća pređena deonica ukoliko se sa auto-puta silazi. ko se vozio kroz Hrvatsku ili auto-putem Beograd-Niš zna kako sistem funkcioniše. Međutim, ni na petlji „Subotica-jug“, ni na petlji „Subotica-sever“ naplatne rampe i kućice nisu izgrađene tako da je ovaj sistem nemoguće uvesti od Subotice

 4. Bivsi kaže:

  Slazem se sa gonzo. Ovo znaci da ce 1. oktobra biti pustene u rad naplatne kucice kod Novog Sada.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 80 = 85

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: