Putevi će da se grade u roku, najavljuje Mrkonjić

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će do 20. marta biti potpisan ugovor sa pobednikom na tenderu za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije i dodao da nema kašnjenja u realizaciji projekata putnog Koridora 10 u Srbiji, prenosi S medija.Mrkonjić tvrdi da nijedna ponuda nije bila sasvim zadovoljavajuća i da će naredne nedelje biti potpisivanje ugovora.Radovi bi trebalo da počnu 27.matra i da se završe za godinu dana, objašnjava Mrkonjić.

Na tender za izgradnju severnog kraka Koridora 10 prijavili su se domaći konzorcijum na čelu sa Preduzećem za puteve "Beograd" (Nibens grupa), hrvatsko preduzeće "Hidroelektra niskogradnja" iz Zagreba u konzorcijumu sa "Vojputem" iz Subotice, kao i preduzeće "Primorje" iz Slovenije.

Ministarstvo za infrastrukturu je prošlog meseca obustavilo tender, jer ponudjači nisu ispunili uslove za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Mrkonjić je izrazio nadu da će na izgradnji severnog kraka Koridora 10 biti angažovana domaća preduzeća, koja su prošle godine uradila ukupno 50 kilometara poluautoputa – 20 kilometara na jugu, 20 na severu i 10 kilometara na obilaznici oko Beograda.
Tender je raspisan za učešće u izgradnji 110 kilometara polu-autoputa, odnosno leve trake auto-puta od Novog Sada do Horgoša, i to na deonici izmedju Horgoša i 28. kilometra od granice i izmedju 38. kilometra i 98. kilometra, kao i deonici izmedju Kelebije i Subotice.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 82 = 85

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: