Putevi Užice će završiti Koridor

"Putevi" Užice su "tehnički i fainansijski" sposobni da u ugovorenom roku završe radove na izgradnji deonice od 29,5 km na severnom kraku Koridora 10.

Generalni direktor te firme Milan Bojović. rekao je da je konzorcijum srpskh preduzeća užičkim putarima poverio deonicu od 29,5 km od Subotice ka Novom Sadu.

Slika

Ukupna vrednost posla koji su ugovorili Užičani je oko 30 miliona evra što je, po oceni Bojovića, "najvredniji" posao koji je ova firma ikada dobila u Srbiji.

"Zbog obimnosti posla na samoj trasi puta, gde je predviđena i izgradnja devet objekata i mostova različite dužine od 10 do 60 metara, kao podizvodjače smo angažovali firme Putevi Požega i Novi Pazar Put", ističe Bojović.

"U cilju što bolje tehničke opremljenosti ovih dana ugovorili smo i kupovinu dve asfaltne baze u Nemačkoj, vredne oko milion evra, koje će biti u funkciji za tri meseca u okolini Subotice", rekao je Bojović ističući da je u planu i nabavka novih gradjevinskih mašsina vrednih više miliona evra.

"Putevi" su, kako je izjavio njihov generalni direktor, nedavno kupili i kamenolom u blizini Lajkovca iz koga će narednih meseci prema Subotici biti isporučeno oko 400.000 tona tampona i ostalih kamenih agregata.

"Finansijski smo sposobni da gradimo na odloženo plaćanje od 30 meseci, jer nemamo problema sa likvidnošću, a imamo ozbiljnu ponudu od četiri banke koje su zainteresovane da nam odobre kredite i učestvuju u ovom značajnom poslu", tvrdi Bojović.

Pored angažovanja na severnom kraku Koridora 10 gradjevinska operativa

"Puteva"angažovana je na mnogim poslovima u Srbiji i Crnoj Gori, čija je vrednost više desetina miliona evra, a u završnoj fazi su i neki tenderi u Alžiru, sa velim izgledima da užičani, prema očekivanju njihovog direktora, zaključe neke značajne radove.

Bojović je najavio da će "Putevi" učestvovati na tenderu za dve deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada, na kojima je predvidjena izgradnja nekoliko tunela, za koju je ova firma osposobljena.

Izvor: B92KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

72 + = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: