Putujući muzičari iz Slovenije

Povodom tridesete godišnjice smrti nama svima poznatog druga Tita, Škaf Dani Kavaš zajedno sa Tovarišem Strmoglavljenim, Sanjom Žmavc, Mladenom Bačićem i Tomažem Pavkovićem dolazi putem bratstva i jedinstva u posetu klubovima Vojvodine. Na putu ostavlja za sobom trag u liku skulpturareda – “Slavenski skulpturared bratstva i jedinstva”, koji šije pocepano odelo stare dame Jugoslavije. Polazišna tačka ovoga puta malo je slovenačko selo zvano Bratonci a kraj se nastavlja u drugom navratu u malom makedonskom gradiću Prilep. “Ovoga puta zabošćemo 30 skulptura na putu od Lendave preko Slavonije do Kuće cveća.”

Škaf Dani Kavaš je prekmursko-panonski, hardkorovski kantautor, lagani anarhista, pesnik teške kategorije, utemeljitelj rendgenskog stripa, folklor-otkrstitelj te predsednik Humanističko-umetničkog društva Crno polje in Beli kvadrat. Na ovoj turneji. na sintisajzeru će odsvirati disko-treš-pank album “Kapitan Kapital”, te sa Sanjom Zmavc na električnom klaviru predstaviti pesme sa zadnjeg albuma “Kratko in krotko”. Sanja Žmavc je pijanist i bavi se kulturnim aktivizmom – zajedno sa Mladenom Bačićem je već više godina aktivna na području alternativne omladinske kulture na severnom Balkanu i šire. Tomaž Pavković je filmski delatnik Luksuz produkcije DZMP Krško.

Tovariš Strmoglavljen je multi-instrumentalista, u underground medijima poznat kao “new weird Slovenia”, kraški čovek-bend, inspirisan nadrealistickim pristupom ka vokalnoj ispovesti. Bio je član u sastavima Kislo Grozđe i Bržjast i još uvek svira u improvizacijskom (”dada-buka-free-jazz”) ansamblu Kraški solisti ili, kako ih već zovu novinari sa Radija Študent; “art ansambel of Sežana”, a kao Tovariš pojavljuje se 2009. uživo na Afterpartiju Radija Študent. Na svom muzičkom putu ostaje veran sam sebi i širini muzičkog horizonta u alternativnoj folk psihodeliji.

Ovaj program deo je Symposion LIFT programa, a medijsku podršku pruža radio www.net1zen.com.

U “Baš kući” Subotica, 9. 4. 2010.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: