Radio Subotica-Kratka skola radio novinarstva

FOKUS Fondacija u saradnji sa Radio Suboticom organizuje Kratku školu radio novinarstva – RADIOnicu!
Ako želiš da osetiš atmosferu subotičke najveće i najstarije kuće radio talasa – Radio Suboticu, da naučiš kako se kreira radio program, upoznaš radio novinare i njihovu profesiju, stekneš veštine i znanja neophodne za kvalitetno radio novinarstvo, učestvuješ u stvaranju nove autorske omladinske emisije na ovoj stanici, prijavi se! Radionice radio novinarstva namenjene su svim mladima od 15 do 30 godina.

Slika

Redakcije na sva tri jezika sredine otvaraju svoja vrata mladim polaznicima RADIOnice!
Po prijemu prijava i uspešnom prolasku audicije, kada će novinari Radio Subotice odabrati polaznike, oni će odmah potom započeti praktičan rad na Radio Subotici. Predavači su dugogodišnji novinari Radio Subotice, u kojoj je većina subotičkih radijskih novinara sticala prva iskustva.
Tokom tromesečnih radionica polaznici će saznati kako nastaje vest, anketa, reportaža, emisija, čitaće vesti i oglase, radiće intervjue. Kao rezultat tromesečnog rada polaznici će uz podršku novinara osmisliti i kreirati tri polusatne omladinske emisije na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, koje će se emitovati na talasima Radio Subotice, a biće dostupne i na sajtu FOKUS Fondacije. Najtalentovaniji među radioničarima dobiće priliku da postanu saradnici ove medijske kuće i autori novog ciklusa omladinskih emisija, koje će Radio Subotica ovom prilikom pokrenuti.
Po završetku radionice svi polaznici dobijaju diplomu o završenoj radionici novinarstva.
Učešće u radionicama je besplatno.
Prijavite se na office@fokus-su.rs ili 024/523566.
Prijave se primaju do 1. novembra 2010. godine.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: