Radio Suboticu od radnika kupio VTV ComNet

Radio Subotica konačno je privatizovana. Radnici kojima je preneto vlasništvo nad ovim medijem nakon prethodne neuspešne privatizacije prodali su ovaj medij preduzeću VTV ComNet, koje u svom portfoliju ima nekoliko lokalnih televizija u Vojvodini.

Novi vlasnik planira da konsoliduje poslovanje, zaustavi “proizvodnju” gubitaka i nađe način kako da ovaj medij nastavi da proizvodi program, kako na srpskom – tako i na jezicima nacionalnih manjina, po čemu je bio specifičan u vreme kada je poslovao kao javno preduzeće.

radio-subotica

Nakon neuspešne privatizacije, prenosom vlasništva na zaposlene koji na to imaju pravo Radio Subotica transformisana je iz Javnog preduzeća u Društvo sa ograničenom odgovornošću. Osmoro nekadašnjih zaposlenih, koji su vlasnici preduzeća, svoj udeo je prodalo preduzeću VTV ComNet. U ovom preduzeću planiraju da poslovanje Radio Subotice, a samim tim i emitovanje programa na manjinskim jezicima, priladoge tržišnim uslovima.

“Na tržišnoj utakmici Radio Subotica ovako ne može da opstane i tu treba činiti nešto da bi uopšte opstala. Ono što je sigurno, Radio Subotica će ostati da emituje na mađarskom i na hrvatskom jeziku” – kaže vlasnik VTV ComNet Vladan Stefanović.

Nekadašnji zaposleni zadovoljni su što radio s tradicijom dužom od četiri decenije nije prestao da postoji.

“Dosta radio stanica u Vojvodini je ugašeno, koje su pravile programe i na jezicima nacionalnih manjina. Nadam se da se to, što se tiče Radio Subotice, neće desiti i da će Radio Subotica u bilo kakvoj formi opstati”, kaže jedan od njih Imre Tot.

Do prošle godine Radio Subotica poslovala je kao javno preduzeće. Povlačenjem države iz medija ostala je bez finansiranja u dosadašnjem obliku, a većina zaposlenih je napustila preduzeće uz otpremnine. Njen novi vlasnik u svom vlasništvu ima lokalne televizije u Subotici, Bečeju, Novom Bečeju i Vrbasu.

RTVKOMENTARI

  1. Kiki kaže:

    Jel to onaj bradati sa city tv?

  2. STeve kaže:

    Da. Dosta mu dobro ide otkad je usao u SNS.
    No, ne verujem da su se ovi usrecili….

OSTAVITE KOMENTAR

+ 46 = 52