Radionica: Pokretnica

Kreativna radionica pod nazivom „Pokretnica” bila je namenjena deci osnovnoškolskog  uzrasta i tinejdžerima na mađarskom jeziku i održala se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u subotu 19. septembra 2020. godine sa početkom u 10 časova.

Pokret  ima veliki uticaj na zdravlje i razvoj svakog pojedinca pa i deteta. Sva osećanja su vrsta telesnog uzbuđenja a ono što im daje kvalitet pozitivnog ili negativnog doživljaja jeste evaluacija (procena, etiketa, značenje koje ste odabrali da pripišete situaciji, događaju u kojem se emocija javlja ili samoj emociji). Osećanje samo po sebi je samo vid eneregije u pokretu, energije kojoj ćemo dozvoliti da slobodno struji ili ćemo se sa njom boriti. Učesnici će tokom radionice biti vođeni kroz vežbe sa ciljem da osveste svoj pokret, slobodu u pokretu i da otkriju pokret kao način samoizražavanja. Tokom radionice učesnici su radili i individualno i u grupi.

Agota Pap  je psiholog i integrativna psihoterapeutkinja kao i savetnica u borbi sa bolestima zavisnosti. Profesionalno iskustvo stekla je radeći sa različitim uzrasnim grupama u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za mentalno zdravlje i zaštitu dece. Redovno vodi obuke, individualne i grupne konsultacije, kao grupe za samospoznaju.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizovao u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je bilo preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikovao prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR