Radna praksa u Severu i Kalcedoniji

Beogradska otvorena škola i Privredna komora Srbije odabrali su preduzeća iz 8 gradova Srbije, medju kojima su i ona iz Subotice, u kojima će nezaposleni mladi ljudi moći da obave program radne prakse. ATB „Sever“ zainteresovan je za obuku konstruktora električnih mašina, a „Kalcedonija“ je zainteresovana za uvodjenje šivača u praksu. Javni poziv je otvoren za studente završnih godina i nezaposlene mlade ljude sa teritorije cele zemlje.

Praksa će početi u septembru i trajaće 4 meseca. Mladim praktikantima obezbedjena je novčana nadoknada u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza, kao i mogućnost za profesionalno povezivanje i umrežavanje. Svakom praktikantu biće dodeljen mentor iz privrednog društva u kojem se realizuje praksa. Istovremeno, zaposleni iz odabranih privrednih društava unaprediće svoju mentorske veštine kroz posebnu obuku. Poziv na javni konkurs može se pogledati na sajtu Privredne komore Srbije.

sever

Radio SuboticaKOMENTARI

  1. roki kaže:

    Još jedna prevara u nizu ove vlasti. Iskoristiće mlade ljude da im rade za džabe. Bolje deco da za džabe sedite nego da besplatno radite.. a sa druge strane put pod noge pa na zapad gde će te imati 6 puta veću platu

  2. Kertvaros kaže:

    Ovu vest sam procitao dva puta, i smatram da je pravilno i razumno mladim ljudima preko direktne prakse u proizvodnji, omoguciti upoznavanje sa radnim procesima, sticanje prakticnog iskustva, i priblizavanje radnim navikama. Uopste da osete atmosferu preduzeca i rada kao i da vide i upoznaju kakvo je i gde je njihovo mesto u svemu tome. Danas bez prakse i iskustva nema nista od zaposlenja (ako je uopste nekada i bilo) Nikome nije potreban neiskusni radnik bez prakticnog znanja, koji malo teoretise, malo filozofira, sebe smatra za Bogom danog strucnjaka koji sve moze i sve zna i kome nije niko ni do kolena, i kome naravno sleduje vrhunska plata. Jednostavno pokupiti prnje i otici na Zapad bez znanja jezika, bez strucne spreme i strucnog znanja, i bez radnog iskustva, je do sada bila logika u glavama Talibana koji u kolonama prolaze kroz Suboticu i misle da ih tamo ceka sve na tacni i „na izvolt´e“. Onim ljudima kojima je u glavi Talibanska logika, lako moze da se desi da nagaze na trulu dasku.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 72 = 76

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: