Radnici industrijske zone u Subotici ponovo evakuisani

Za mesec dana danas je stigla treća anonimna dojava o postavljenoj bombi u Industrijskoj zoni “Mali Bajmok” u Subotici, saznaje “Blic”.

Ekipe MUP-a utvrdile su da je dojava lažna, a prema nezvaničnim informacijama poruka je stigla oko 11 časova elektronskom poštom uz napomenu da će bomba eksplodirati u 13.55 sati.

Radnici iz fabričkih hala “Simens”, “Svarovski”, “Norma grupa” i “Kontinental” su odmah po dojavi evakuisani, a iz dve kompanije su zaposlenima dozvolili da se vrate kući.

– Prvo se oglasio alarm. Odmah smo pretpostavili o čemu se radi jer je ovo treći put da rade proveru dojave o bombi. Ovoga puta nam je saopšteno da možemo da idemo kući jer će kontrola potrajati – kaže radnik “Norme”.

Prilaz Industrijska zona bio je zatvoren, kao i prethodna dva puta, a zbog blockade prilaza ni kamioni nisu mogli da priđu carinskom terminalu koji se nalazi uz hale šest stranih kompanija u kojima radi ukupno oko 6.000 ljudi.

Dve prethodne dojave o postavljenoj bombi bile su 8. i 23. aprila.

 

BlicKOMENTARI

 1. paulina kaže:

  ko god da se šali, još više čini štete radnicima a ne “glavašima”, radnici su pušteni kući, ili čekaju na onoj “vetrojebini” i neće postići norme a to će se odraziti na njihove plate, sigurno postoji problem u funkcionisanju “privredne” zone, da li su to male plate za onoliko rada, bez slobodnih subota, da li su NIKAKVA prava radnika, ili nešto treće, ali se problem ne rešava tako što će svaki čas biti dojava bombe gde opet ti isti radnici ispaštaju…i da, prosto ne mogu da verujem da još nisu uhvatili onog ko to radi…ovako mogu do besvesti da zezaju narod…ova naša milicija ne hapsi ni lopove, ni ubice, ni ovakve zajebante, hapsi samo neistomišljenike ove vlasti…

 2. Bu kaže:

  Kontinental je redovno radio već su Kalcedoniju evakuisali i poslali radnike i radnice kuci

 3. Radnik kaže:

  Ma taj samo nas zajebava poslali nas kuci u 12h kuci sam stigao u 14h.i sta je postigao sa tim ko god da je j…m ga u usta nenormalnog.

 4. Marinko kaže:

  Nije zajebancija,za sada deluje ali šta ako jednom bude stvarno?Mislite o tome!A ove u zoni baš briga za radnike,ionako ih smatraju robovima i ponašaju se isto tako prema njima tako da je sve jasno.

 5. Firstlady kaže:

  Realno u simensu su radnici prve smene bili u dvoristu firme da je ta bomba postojala i da je stvarno bilo kabummm masa bi nastrada umesto da su ih redom pustali na izlaz nego je ovo klasicna zajebancija al dobro nek i murija radi sta i ovako ih placamo ne samo da iseljavaju i batinjaju…

 6. Theo kaže:

  @Firstlady
  A koga to policija batina? Da batinaju, ne bi bilo obakvih gluposti. Sad da neki policajac udari šamar nekom, taj bi policajac odmah osvanuo u svim medijima kao da je ubio nekoga. Toliko o njihovim ovlašćenjima. A da ne pričamo da ih ima toliko da ih nema dovoljno ni za jednu smenu. Kad ste videli poslednji put pozornika na ulici? Saobraćajnu policiju ne računam, jer su oni skroz nešto drugo. Mada i njih nema nešto mnogo, samo su upadljiviji jer ih se ljudi plaše zbog džepa a ne zbog zakona. A i na njih svi pljuju a svi bi da se dogovore. Ako si faca i napravio si glupost, plati kaznu. Niko se ne boji zakona i zato se dešavaju sr…a.

OSTAVITE KOMENTAR