Radovi na bazenu nastavljeni

Podsticajem građevinske industrije u Srbiji obezbeđena su sredstva u vrednosti od 590 miliona dinara nakon čega je tokom januara usledila prva uplata od 54,7 miliona dinara. Nakon te uplate, novosadska "Dijagonala" je početkom nedelje ponovo aktivirala gradilište na kompleksu zatvorenih bazena “Dudova šuma”.

Prve ovogodišnje uplate

Slika

Predstoje radovi na kadama bazena, za šta su potrebna iskopavanja u dobini od 2,2m. Međutim, kako su u ovo doba godine podzemne vode izuzetno visoke, ovi će se radovi otežano odvijati. Nakon iskopavanja i zemljanih radova slede radovi na betoniranju kada, a akcenat će se staviti na srednji bazen.

Slika

Pomoćnik gradonačelnika za investicije, Duško Guslov kaže da je primećen problem sa podzemnim vodama, čiji nivo iznosi 60 centimetara i sada se obavljaju radovi na otklanjanju problema.

– Više nećemo imati problema kao do sada oko pribavljanja novca za izgradnju bazena. Fond za kapitalna ulaganja u Vojvodini je obezbedio 590 miliona dinara za završetak radova na bazenu i objekat bi trebalo da bude završen do druge polovine 2012.godine. Faza obuhvata građevinske radove na malom i velikom bazenu, uvođenje izolacije, zidarske radove. Nakon toga pristupiće se krovnom pokrivanju i radovima na građevinskom zatvaranju bazena. Grad je investitor na projektu i neće ulaziti u opremanje poslovnih prostora, nego će taj posao biti prepušten zakupcima – objašnjava Guslov.KOMENTARI

 1. princ kaže:

  "Uplatiti" i "obezbediti" je velika razlika. Ono sto je obezbedjeno ne znaci da ce biti uplaceno.

  Jos jedna nepromisljena izjava Guslova, kojom obecava nesto za sta ni sam nije siguran da ce se dogoditi.

 2. Mica kaže:

  O cemu se ovde radi???? Kako je sada fond obezbedio sredstva kada ste vi pisali da je to iz republike????!!!

  viewtopic.php?f=29&t=3031&p=5226&hilit=simovi%C4%87#p5226

  Simović je imao koferenciju.

 3. zoki kaže:

  SVAKI PUT SVE ISTO,SAMO OBECANJA,A NISTA NA DELU.

 4. Brat kaže:

  Pa što sestro ne pitaš tog sagovornika šta znači obezbeđena sredstva ?
  Ako neko laže a ti sestro ćurić onda ili si saučesnik ( po stoti put ) ili si glupa ( nepopravljivo). Jel tako ili nije. Ako nije ni jedno od ta dva onda popravi stvar dobrim objašnjenjem.

 5. milan kaže:

  Jel to pocela predizborna godina?! kriminalci!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Gost kaže:

  Guslov je poltron nevidjenih razmera, poput svih funkcionera te stranke od premijera do poslednjeg clana. Svako normalan njegove izjave ne uzima za ozbiljno.

  Milice, doista su sredstva republicka a ne pokrajinska i to je velika razlika jer su ta sredstva obezbedili oni koji su trenutno crne ovce u drzavi a ne poltronii zutih nijansi. Ovakvi kao Guslov nista ne rade pa nemaju cime da se okite sem tudjim perjem.

 7. dada kaže:

  Niko lud nece uzeti u zakup neki lokal na bazenu, bas me interesuje kome ce se to isplatiti….
  Bazen je na kraju grada gde nema zive duse…trebali su da ga naprave na Prozivci, da ima i neke koristi…
  A Guslov kao bivsi vaterpolista bolje da cuti, jer je za vreme njegovog igranja vaterpola, njegov tatica i sve ovo zapoceo…megalomanija na kvadrat…
  Nije mi jasno sto nisu napravili jedan redovan bazen olimpijskih razmera i utrositi 10 miliona eura na bazen je bezobrazluk…

 8. djomla kaže:
  dada napisao:Niko lud nece uzeti u zakup neki lokal na bazenu, bas me interesuje kome ce se to isplatiti….
  Bazen je na kraju grada gde nema zive duse…trebali su da ga naprave na Prozivci, da ima i neke koristi…

  Koncept Dudove šume kao sportskog centra u gradu je jako dobro osmišljen, samo što se na tome mora poraditi. Istini na volju, ako se samo izgradi bazen a njegova okolina ne dotera, onda će i zakup poslovnih prostora biti slab, međutim ako se pored bazena izgradi i Ledena dvorana, a sam park dotera i postavi na jedan mnogo viši nivo, tada će se zaista dobiti jedan centar sportova gde će zakupci poslovnih prostora imati svoju računicu. Drugim rečima staze, i svi elementi u parku moraju da se renoviraju, potrebno je izgraditi dovoljan broj parking mesta kao i saobraćajnice za pristup istim, urediti platoe (ispred Hale sportova) itd…

  Što se tiče Prozivke, ta zamerka ne stoji jer na Radijalcu živi podjednaki broj stanovnika kao na Prozivci, a stepen izgradnje novih zgrada je na nešto višem nivou u odnosu na Prozivku. Ta strana centra grada se u poslednjih 10 godina intenzivnije gradi.

 9. lena kaže:

  Prošle godine, 14.decembra u Vladi AP Vojvodine je potpisan prvi od sto deset ugovora kojim se podstiče razvoj građevinske industrije na teritoriji Vojvodine. Za realizaciju ovih kapitalnih projekata, obezbeđeno je šest milijardi dinara. Tada su ugovor su potpisali direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Momčilo Milović i ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić koji je najavio i značajna sredstva iz ovog programa za grad Suboticu i to za završetak radova na bazenu u Dudovoj šumi i za obnovu Dečijeg pozorišta.
  Tada su potpisani ugovori i za projekte: škole u Đurđinu, renoviranje župnog doma u Keru, obnova Pravoslavne crkve, asfaltiranje gradskih ulica, dovlačenje infrastrukture do industrijskih zona. Guslov je rekao da sada imamo sigurano zatvorenu finansijsku konstrukciju za Bazen i da može da kaže da će sredinom naredne godine biti radovi završeni i da više nema problema sa pribavljanjem novca za Bazen.

 10. AleX kaže:

  Ako Dulic gradi sakriven iza drugih firmi mozda ce da i bude para

 11. djomla kaže:

  Kucica dobija novog komsiju…

  Slika
  U pozadini bazeni

OSTAVITE KOMENTAR