Radovi na Gabrić ćupriji

Počeli su radovi na izgradnji Gabrić ćuprije na Prozivci. Izvođač radova je firma koja je poklonila novac za izgradnju objekta „Europetrol“. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana, a celokupna investicija košta 15 miliona dinara. Na mestu na kom se svatovi zadržavaju i preko zamišljene čuprije i dan danas prenose mladu biće sagrađen bazen dimenzija 30 puta 11 metara, a preko njega most. Most i bazen izgradiće Kompanija „Europetrol", sa kojom je gradonačelnik Subotice Saša Vučinić potpisao ugovor o doniranju izgradnje ovog objekta.

Slika

Mladencima i tradiciji vraća se Gabrić ćuprija, kao sastavni deo parka “Prozivka” koji izgrađen u istoimenom naselju. Običaj prenošenja neveste preko mosta se na ovom prostoru zadržao iako most više od nekoliko decenija ne postoji. Ideja o izgradnji ćuprije postoji od 2007.godine, a biće izgrađena po viziji arhitekata Dragane Mijatović i Aleksandra Alavantića. Kada bude izgrađen objekat Direkcija će biti zadužena za njegovo održavanje i čuvanje.Procenjuje se da će biti potrebno godišnje oko milion dinara za održavanje Gabrić ćuprije.Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana.

Sandra IrševićKOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Ovo je očito vreme Gabrića i Dulića. Ako bude redom i neka je , samo nemojte bazen . To nam baš nekako ne ide od druge polovine prošlog stoleća !

  2. coyote kaže:

    Bas se pitam na koji će se način održavati voda ispod ćuprije. Može postati baruština ako se ne napravi kao fontana.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 82 = 91

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: