Radovi na kanalizaciju u gradu

50 stanovnika ulice Albe Vidakovića u Aleksandrovu imaće rešen problem sa komunalnim vodama. Počeli su radovi na gradnji kanalizacionog voda i preduzeće “Javornik” postavlja cevi profila 250 milimetara, koje će biti priključene na kolektor u ulici Ištvana Rutaija.

 

Građani su sami 90-ih godina finansirali  izgradnju dela kanalizacione mreže, ali ona nije urađena tehnički kako je trebalo i zbog toga su imali stalno problema. Na inicijativu Mesne zajednice Aleksandrovo krajem prošle godine ponovo je pokrenuto ovo pitanje uz podršku grada i Vodovoda.

 

JKP “Vodovod i kanalizacija” uradilo projekat rekonstrukcije mreže, u šta je preduzeće uložilo 100.000 dinara, a građani kroz samodoprinos 1,15 miliona dinara. Ulica je mala ali je stvarala velike probleme. Nisu postojali redovni slivnici  da bi se radilo redovno održavanje, tako da sada konačno imamo radove koji će dovesti do kanalizacione mreže po svim propisima i standardima.

 

Kanalizaciju će dobiti i Dravska ulica. Počeli su radovi na postavljanju PVC kanalizacionog voda dužine 100 metara, prečnika 200 milimetara. Radovi su vredni 400.000 dinara, a sredstva je obezbedilo Vodovod iz sopstvenih izvora.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR