Radovi na kapeli Sv. Roka

Rekonstrukcija objekta nosi sa sobom i obavezu njegovog kasnijeg održavanja. Kod zapuštenih objekata postoji tačka posle koje se dalje propadanje teško uočava golim okom, dok se kod rekonstruisanih veoma lako uočavaju pukotine, otpadanje farbe i maltera, korozija na metalnim delovima itd. Svedoci smo i da dobar deo dekorativne rasvete ne funkcioniše kako bi trebalo jer se dotrajale sijalice retko zamenjuju, ili se čak uopšte ne zamenjuju.

 

Kapela Sv. Roka u ulici Matka Vukovića je jedan objekata koji je u potpunosti rekonstruisan 2008. godine. Pored rekonstrukcije fasade i krova, objekat je dobio i dekorativnu rasvetu. Nažalost, danas kao po pravilu deo dekorativne rasvete više ne radi, dok je deo fasade prema parkingu uštećen kamionima koji ovde prolaze zbog utovara i istovara robe. Ipak, ne može se reći da objekat loše izgleda i još uvek iskače iz veoma lošeg proseka kada su u pitanju fasade kod nas.

 

Međutim, danas smo zatekli radove na krovu ovog objekta. Nisu u pitanju velike intervencije, ali se više neće videti korozija i krov će zasijati kao posle rekonstrukcije.

Kapela sv Roka (3)

Kapela sv Roka (1)

Kapela sv Roka (2)

 

Ne možemo a da ne budemo malo i kritični i ponovo ne pomenemo da  će ova godina biti godina farbanja i šminkanja. U jeku građevinske sezone se ne rekonstruiše ni jedna nova fasada, ako ne računamo Muzičku školu i Sinagogu na kojima su radovi krenuli još prethodne, odnosno prethodnih godina.

 KOMENTARI

  1. Gazdarica kaže:

    Kada već znate koji kamioni čine štetu zašto im ne naplatite. Da je oštećenje na nečijem BMW-u debelo bi se šteta naplatila.

OSTAVITE KOMENTAR