Radovi na Muzičkoj školi teku prema planiranoj dinamici

Radovi na obnovi fasade Muzičke škole, jedne od najstarijih i najvrednijih građevinskih objekata u centru grada, teku prema usaglašenoj dinamici između Direkcije i izvođača radova preduzeća „Sombor-elektro”, koje je izabrano putem javne nabavke.

Muzicka skola rekonstrukcija (6)

Kako je izjavio mr Jasmin Šečić, rukovodilac sektora investicija u Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju grada”, i stručni nadzor kod ove sanacije, ukupna vrednost radova je 17,9 miliona dinara, a planirano je da budu završeni do kraja novembra ove godine.

 

Prema njegovim rečima, završeno je grubo malterisanje na južnoj i zapadnoj strani fasade objekta, te su započeli finišerski radovi, odnosno postavljanje gipsane ornamentike i ukrasa te fino malterisanje krečnim malterom prema strogim restauratorskim recepturama. Ovi radovi će trajati naredne dve nedelje, kada kreće obrada kventova oko prozora i nakon toga bojanje ove dve fasade.

 

Nakon toga započeće se sa zamenom dotrajalih delova strehe na istočnoj i severnoj strani objekta, te uklanjanje preostalog starog maltera na ovim delovima fasade, te malterisanje i sve ostale radnje, kako bi se sanacija fasade i delova strehe i krova privela kraju.

 

Strana prema Gradskoj kući

Muzicka skola rekonstrukcija (1)

– Ovde se radi o zgradi koja je redak primer minhenske secesije u našem gradu. Izgrađena je 1848. i kao takva je važna za ukupnu arhitekturalnu scenu našeg grada. I sa stanovišta struke je veoma važno što obnavljamo upravo ovaj objekat – istako je Šečić.

 

– Muzička škola u Subotici osnovana je davne godine 1868. godine i jedina je škola u Srbiji gde se nastava izvodi i na srpskom i na mađarskom jeziku. Predstavlja jednu od najstarijih, ako ne i najstariju u Srbiji, a trenutno je pohađa oko 700 đaka – rekao je Blau Peter v.d. direktor Direkcije za izgradnju grada Subotica.

 

Spoj novog maltera i opeke – strana prema SIZ-u

Muzicka skola rekonstrukcija (3)

10327983_10152388492448485_910199942_o 10340407_10152388490973485_515298630_o 10345077_10152388491468485_142188040_n

Muzicka skola rekonstrukcija (4)

Muzicka skola rekonstrukcija (5)

Muzicka skola rekonstrukcija (7)KOMENTARI

 1. miltor kaže:

  ŠTA GRADSKA VLAST IMA NOVO, ovo je stara vest !!!!

 2. lokalpatriota kaže:

  Sugurno da nije lako ovima iz direkcije da nadzor prave za radove gde ima da se radi mnogo radova starih zanata da se vrati kako je bilo kad su dobili da radi firma koja se zove Sombor elektro.Dali ima neki zakon da poslove dobijaju firme iz nase Subotice a ne da pare od plata i ostalo ide u drugi grad???

 3. hana kaže:

  pitala bi samo gospodu zašto je stavljeno gore dva reda zaštitu od snega ako se dobro vidi na slikama? nama kad je pravljeno na kući postavili su jedan red. jer to zbog leda kada se odlama sa krova komadi? ako je to da ne pada led na glave onda ništa nisam rekla

 4. Ivica kaže:

  @lokalpatriota

   

  Upravo je i poenta javnih nabavki da najpooljniji ponuđač dobije posao. Tako posao može da zgrabi firma sa juga zemlje za koju niko nikad čuo nije, dok naše firme, sa svojim isksustvom i bogatom referencom, ostaju bez posla.

   

  Ako se već ne može ograničiti na lokal (a ne može), trebalo bi možda tenderom definisati da samo firme koje su do sada radile tačno to i to mogu da konkurišu, a ne posle ti da razmišljaš da li je ta firma uopšte u stanju da izvede posao korektno i po svim propisima.

 5. Somborac Subotica kaže:

  lokalpartiota

  Samo da znate da je firma Somborelektro jedna od jačih firmi ne samo kod nas nego i za Suboticu i rade ozbiljne poslove bas na zgradama. I kod nas dobijaju vase firme da rade i to vise nego nase ovde a i ja radim u Subotici

 6. Sinisa kaže:

  @djomla

  Da li se mozda planira ukrasno osvetljenje u buducnosti? 

 7. djomla kaže:

   

  Sinisa:

  @djomla

  Da li se mozda planira ukrasno osvetljenje u buducnosti? 

   

  Da, kao što se priča i o dekorativnoj rasveti na mnogim drugim palatama. Da li se sećaš priče o dekorativnoj rasveti na Rajhlovoj palati? Bilo je o tome reči pre par godina. I? Ništa.

   

  2011. https://www.gradsubotica.co.rs/biblioteka-pod-dekorativnom-rasvetom/

   

  Da citiram sam sebe: 

  Za GradSuboticu, gradonačelnik Saša Vučinić navodi da se iduće godine u zavisnosti od priliva sredstava u budžet planira dekorativno osvetljenje Rajhlove Palate.

  Dekorativna rasveta nije nešto što se ne mora planirati. Nije to Bog zna kakva cifra. Ali ukoliko tokom jedne godine ponestane sredstava u budžetu, prvi za precrtavanje će sigurno biti dekorativna rasveta. I to se uvek dograđa, jer se to smatra "luksuzom" bez koga se može i koji sigurno nije prioritet.

  Ukoliko završe fasadu do zime, lako se može desiti da se nađu sredstva za to tokom iduće godine.

  Lično bi žrtvovao nekoliko krivudavih, neasfaltiranih progona (ulica širine 2 metra) po divljim naseljima grada nastalih bez plana i reda za dekorativnu rasvetu na Sinagori, Muzičkoj školi i Rajhlovoj palati. Ali, trenutna garnitura na vlasti ne razmišlja tako.

  Za sada se grad više bali socijalnim mirom nego infrastrukturom. 

OSTAVITE KOMENTAR