Radovi na Narodnom pozorištu stoje – čeka se javna nabavka

Radovi na zgradi Narodnog pozorišta trenutno stoje, u toku je javna nabavka, nakon koje se nastavljaju finalni radovi osme dva faze. Za završetak te i devete faze potrebno je oko 800 miliona dinara, a očekuje se da će Subotica kraj godine dočekati sa završenim Narodnim pozorištem.

Zaposleni u Narodnom pozorištu spremaju se da do kraja godinu uđu u novu zgradu. Radovi su sada u zastoju jer se čeka okončanje procesa javne nabavke, pojašnjava direktor Miloš Nikolić.

Do kraja osme dva faze ostali su fini radovi, a onda sledi i deveta, dok će se deseta faza, koja predviđa izgradnju koncertne dvorane, nastaviti nakon što se glumci i publika vrate u pozorište. Predviđanja su da će preostali radovi do otvaranja koštati oko 800 miliona dinara.

Dalji planovi za zgradu Narodnog pozorišta su veliki, dodaje Nikolić. Pored tri postojeće drame, tu će nastupati i Subotički simfonijski orkestar, ali i drugi umetnici.

Godina za nama za glumce je bila veoma uspešna, zaključuje sagovornik i najavljuje nastavak sezone u kojoj publiku očekuju dve premijere. U februaru će Drama na srpskom jeziku izvesti komad „Ne očajavajte nikad“ po tekstu Branislava Nušića, dok u martu sledi premijera Drame na mađarskom jeziku „Južna Mesopotamija“ u režiji Fekete Adama.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Pozorište stoji već pet godina. Samo prepisujete isti tekst svake godine a ništa na kraju ne bude. Narod ima pamćenje ko zlatna ribica.

 2. Zoran kaže:

  Milos je vrh!!!!

 3. P.G. kaže:

  S obzirom da već godinama žive duše na tom gradilištu nema. Čak se više ni čuvara ne može videti. Koliko ta vaša javna nabavka traje ?????
  Uporno trubite kako će do kraja 2022. biti gotovo. Što lažete građane ?
  Ako se već ništa ne radi, barem otvorite Vojnovićevu i Nušićevu ulicu. Te dve ulice su bukvalno pretvorene u javni WC. Ni jedna ni druga nemaju rasvetu u delovima kraj gradilišta. Vojnovićevom se od izmeta ne može proći.
  Kada jednog lepog dana budu ponovo počeli radovi vi ponovo zatvorite te ulice. Od svih ovih godina što su bile zatvorene, barem poslednjih pet su zatvorene bez ikakvog razloga, jer je i to malo radova što je rađeno, bilo unutra.

 4. Svi koji su izneli ideju da se rusi zatvor kaže:

  Ko bese rusio?
  Posle niko skoro gradio vec krali.zuce…
  Tek sad se zavrsava polako.
  Koje to projektovo on bi mi iso
  U zatvor. Kad vidis oni hteli dole
  Garaze,promasaj,postoji i prazan
  Prostor uzas vidi samo koja vrata
  To kriju.

 5. Nebojsa kaže:

  Do kraja koje tacno godine se ocekuje zavrsetak?

 6. Pepi kaže:

  Samo pare nista vise !!! Aradovi stoje !!! Pa opet treba para kakve mutljavinje prenja novca kradja blago receno a narod cuti trpi i bleji veruje svemu !!!

 7. Arhitekta kaže:

  Skadar na Bojani. Neće ga završiti dokle god budu mogli da skidaju kajmak. Po pitanju pozorišta su svi isti: Od Kasinih mađara, preko tzv. demokrata, pa sve do ovih današnjih Voldemora…

 8. avet kaže:

  A sad pogledajte sliku novog, kockastog dela Narodnog Pozorišta od gore.
  Ravan krov.
  Pre oko 30 i nešto godina je konstatovano i decidno rečeno da ravni krovovi na mnogim ranije izgrađenim zgradama nisu pogodni za ovo podneblje, jer posle nekoliko godina počinju propuštati vlagu, prokišnjavati.
  Vlasnici nekih starih zgrada su u to vreme problem prokišnjavanja rešili tako što su nadogradili svoj najviši deo zgrade kosim krovovima.
  Rešenje jeste dobro, ali prilično košta.
  A ovi neki novi građevinci ponovo prave istu grešku.
  Primetio sam da se ponegde i na drugim mestima ponovo grade nove zgrade sa ravnim krovovima, sad dal im je to tako jeftinije ili koji vrag, ne znam, saznaće novi vlasnici stanova na poslednjim, najvišljim spratovima za koju godinu.
  Fušeraj u građevini, na sve strane, čast izuzecima, jer ima i takvih.
  Velik je nedostatak parkinga, garaža, uske, nepravilne ulice, ne naziru se trotoari, biciklističke staze, biće tu za koju godinu veliki haos, totalno nepodnošljivo i nepopravljivo stanje.
  Udaljio sam se od glavne teme, od Narodnog Pozorišta.
  Samo sam u stvari hteo reći, da ako i bude jednog dana ono bilo završeno, na pozorišne predstave će se biti preporučljivo ići sa kišobranima za svaki slučaj ako udari kiša, a krov prokisne. 🙂

 9. adkersu kaže:

  avet, ne brinite, biće saniran krov, to su faze jedanaest a i b, odnosno faza dvanaest za dopunske radove zbog loše izvedenih u prethodnih jedanaest. A za međufazu svih faza, gospodo gradski oci i svi iole uticajni po pitanju pozorišta dajte smilujte se najzad i otvorite Nušićevu ulicu. Apsolutno nema smisla da bude u takvom stanju u kakvom je trenutno. Ako se rade samo unutrašnji radovi, nema smisla da okolne ulice budu zatvorene.

 10. Milos kaže:

  Nece od pozorista biti nista. Dolaze izbori ovi obecavaju sve i svasta samo da mogu i dalje da kradu i da imaju imunitet protiv krivicnog gonjenja. Ovo je isto kad su onomad zuti pali a pred tih izbora je jedan njihov iq fajter ne znam kako se zove, stariji covek, ne bas inteligentan, je obecao da ce svaki kvart u gradu dobiti jedan park ako pobede. Izgubila je partija, svi presli u sns a od parkova nista.
  Ja bi uveo da onaj ko da izjave, da ce to i to da bude gotov dotle i dotle i ako ne bude od toga nista, bude javno bicovan a svako posle njega da odgovara na taj nacin za svoje izjave. Sa ovim stokama ne mozes drugacije.

 11. Vladimir kaže:

  800 miliona još? Auuuu čoveče!

 12. Rušite tu rugobu od zgrade kaže:

  Spreman sam da dam samodoprinos da se taj nakaradni dozidani objekat ukloni iz centra Subotice! Zajedno sa onim crnim vratima kao od mrtvačnice prema fontani.

  • Stipan kaže:

   Taj nakaradni dozidani objekat izgleda kao cir na gujici.
   Unistili su izled najlipceg centra.
   Evo i ja sam spriman da dam za samodoprinos za uklanjanje tog cuda.

 13. Nikola Vukadinović kaže:

  Budite pravi novinar i publicista pa napravite knjigu ,mislim da može ,o Subotičkom pozorištu od dana odluke rušenja starog i do danas kad još nije završeno pozorište.
  Pomenuti sve ljude i njihove ideje ,sve izvođače radova i segmente rada u svim ovim godinama ,potkrepiti sve to sa utrošenim sredstvima za naše pozorište.
  Da budem jasan pozorište da ,al na ovaj način na ovoliko godina u najlepšem centru grada u državi NE.

 14. Kalimero kaže:

  Pa, mogli bi polako ali što pre,raspisati tender za izvođače radova spoljne fasade. Taman i ako bude sve po planu pa prvi radnici uđu krajem godine (mudro izbegnuto da se navede godina u članku) ,trebaće jedna dobra obnova-osveženje fasade i popravke dotrajale i oštećene opreme.
  P.S. krenite ss kopanjem temelja nekog novog javnog gradilšta ili srušite neki simbol Subotice…. Čisto da nam ne bude dosadno i monotono kad Vi odete a neko drugi dođe na vlast ! S obzirom da će samo „promeniti dres“ Igre bez granica se mogu nastaviti dalje odvijati !!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 50 = 52

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: