Radovi na Regionalnoj deponiji

Trenutno najveći građavinski poduhvat u Subotici se izvodi daleko od očiju javnosti – na Bikovačkom putu.

Izgradnja Regionalne deponije koju većim delom finansira Evropska unija teče po planu. Na placu površine 46 hektara se intenzivno vrše kako zemljani radovi tako i radovi na podizanju hala i druge neophodne infrastrukture. Paralelno sa radovima na deponiji, rade se i transfer stanice u naseljima koja su obuhvaćena projektom.

Implementacijom ovog projekta u Srbiji će prvi put biti primenjen celoviti sistem konačnog zbrinjavanja komunalnog otpada prema standardima Evropske unije i u skladu sa Nacionalnom strategijom za upravljanje otpadom. Izgradnja se sprovodi kroz tri EU projekta namenjena nadzoru i tehničkoj podršci, izgradnji kompleksa Regionalne deponije i izgradnji tri transfer stanice u Regionu i uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i jedinica lokalnih samouprava Regiona.

 

Foto: Tot Imre, Het Nap

Regionalna deponija

Regionalna deponija2

Regionalna deponija3

Regionalna deponija4

Regionalna deponija6

Regionalna deponija7

Regionalna deponija8

Regionalna deponija9

Regionalna deponija10

Regionalna deponija11

Regionalna deponija13

 KOMENTARI

 1. delija kaže:

  300 radnih mesta!!!

 2. Lenin kaže:

  Prvo da zaposle one koji su dosad preturali po konrejnerima.Izem li ga,radno iskustvo je radno iskustvo. 🙂

 3. Lenin kaže:

  Znači,ne sme se postaviti pitanje,zbog čega je drugarica Kikićka(zasluženo) gobijala više godina direktorsku platu,dosad samo na papiru postojeće firme?!

 4. vokille kaže:

  Nadam se da ovo konačno podrazumeva i razmeštanje onog rugla pored pruge, onaj zid smeća stvarno predstavlja neviđenu sramotu kad se vozom dolazi u grad, i kada se oseti ta esencija. Isto tako, ako je ovo savremena deponija, valjda podrazumeva i reciklažne pogone koji dolaze uz nju? Reciklaža će vrlo brzo postati neizbežan deo svih naših života, i to na globalnom nivou.

OSTAVITE KOMENTAR