Radovi na sanaciji poslovnih prostora u ulici Vladimira Nazora

U toku je sanacija temelja i međuspratne konstrukcije iznad podruma objekta u ulici Vladimira nazora broj 3.

Vladimira Nazora 3

Obzirom da su na objektu konstatovane deformacije temelja i zasvođene podrumske konstrukcije, koje mogu imati posledice na stabilnost celog objekta, pristupilo se sanaciji – podbetoniranju temelja i izvođenja nove polumontažne betonske međuspratne konstrukcije.

 

Radovi na podbetoniranju temelja su završeni a u toku su završni radovi na izvođenju međusptatne “Fert” konstrukcije. Ukupna vrednost radova iznosi 1.480.299,69 dinara.

DSCF0034KOMENTARI

 1. Igor kaže:

  kako ovo stoji?

 2. Lansky kaže:

  Susednu zgradu je 1944. srušila avionska bomba. Može biti da su već tada nastala neka oštećenja i napukline.

  Na tom mestu je posle rata je sagrađena spratnica u čijem prizemlju su Školska knjiga i Getaldus.

 3. Arh2 kaže:

  Da na tom mestu su padale neprecizno ispuštene avionske bombe od strane britanskih i savezničkih američkih snaga. Cilj napada je bila teretna željeznička stanica i pruga. Ciljeve ni na jednom mestu nisu pogodili ali zato su  naneli velike štete civilnim zgradama kao i civilnom stanovništvu sa dosta poginulih subotičana.Protuzračna odbrana srušila nekoliko aviona koji su pali na više mesta van subotice u graničnom pojasu .Posle tih bombardiranja oštečenezgrade su porušene pa se često na istom mestu  izgrađene nove. Pukotina koja se nalazi na zgradu Vladimira Nazora broj 3 je tipično oštečenje kada dolazi do sleganja temeljnih zidova. Ovo sleganje postoječeg objekta pojavilo se nakon i u toku izgradnje novog objkta jer kod tog objekta izrađene su podrumske prostorije koje su dublji od temelja starog objekta.

 4. Usputachni kaže:

  Cena mi je interesantna. Ne tako taj milionski iznos koliko ono na kraju ,69. wink Gde nadje to ,69? To ni kod ozbiljnijih drzava koje imaju stabilne valute ne stavljaju na racun nego zaokruze, u ovom slucaju na gornju cifru 1 489 299,69 = 1 489 300 i gotova prica. Da nije mozda neko dobio posao jer je bio 31 paru jeftiniji?smiley

 5. država kaže:

  Usputachni

  Nemas pojma

 6. Usputachni kaže:

   

  država:

  Usputachni

  Nemas pojma

   

   

  Slazem se,ti imas!yes Cuti gde si jer ni za gde si nisi!wink

OSTAVITE KOMENTAR