Radovi na zaštićenom delu Narodnog pozorišta

Radovi na betonskoj konstrukciji novog dela objekta Narodnog pozorišta su završeni, čime su se definisali krajnji gabariti tog dela obejkta koji odstupaju od prvobitno predviđenih. Prvobitno predviđeni projekat je podrazumevao podjednake visine objekta i sa strane Trga slobode i sa strane Korzoa. Nakon intervencije Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, objektu je sa strane Korzoa oduzet jedan sprat kako po visini nebi odudarao od susednih objekata.

Slika
Deo objekta prema Korzou je za sprat niži od dela prema Trgu slobode

Radovi na pozorištau se sele na zaštićeni deo

Sredstva namenjena za izgradnju poslednjeg sprata na novom delu će se utrošiti na radove na starom delu obejkta. Pre par dan je sa Fondom za kapitalna ulaganja APV potpisan ugovor o prenameni tih sredstava, te će preostala sredstva druge faze u vrednosti od 35 miliona dinara, biti prebačena na radove podbetoniranja (ojačanja temelja betonom visine 1m) i zidanja zastićenog dela. U toku su radovi na podbetoniranju, a kroz nekih 15 dana će radnici krenuti sa zidanjem starog dela i njegovim spajanjem sa novim delom.

Slika
Deo na kom će uslediti zidanje i spajanje zaštićenog dela i novog dela objekta

U narednim danima će, sa Fondom za kapitalna ulaganja biti potpisan i ugovor vredan 45 miliona dinara uz pomoć kojeg će se zaštićeni deo izgraditi do pod krov, i tada bi Narodno pozorište trebalo da dobije svoje krajnje gabarite.KOMENTARI

  1. Duqi kaže:

    Jesu li to nasli on nestale opeke-cigle ili ce se i oni nekako snaci? :)

  2. djomla kaže:

    Sto se tice opeke, one jesu date izvođačima radova radi lagerovanja i sada ih Narodno pozorište potražuje nazad. U slučaju da im se opeka ne vrati, šteta će biti nadoknađena jer je opeka pre iznošenja sa gradilišta osigurana.

  3. Filip kaže:

    Kakva je ovo drzava! Sve vesti objave da su ukradene cigle a tuzilastvo i policija ne reaguju. Da li to znaci da neseg javnog tuzioca ne zanima lopovluk? Zasto gradska vlast nije reagovala povodom ovog slucaja, vec gura glavu u pesak.

OSTAVITE KOMENTAR