Radovi u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“

Radovi na adaptaciji kupatila u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” privode se kraju.Sada su sanitarni čvorovi prilagođeni uzrastu korisnika, a do aprila se očekuje i završetak građevinskih radova na proširenju Doma koji će omogućiti da se nepokretni štićenici Doma premeste u prizemlje.

Rekonstrukcija i adaptacija svih sanitarnih čvorova u prizemlju “Kolevke” privodi se kraju. Do sada je urađeno 9 od ukupno 10 kupatila koja su sada prilagođena uzrastu korisnika koji borave u Domu. Posao na adaptaciji kupatila započet je krajem prošle godine sredstvima koje je obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u visini od 4 miliona dinara.

Do početka aprila trebalo bi da budu završeni i radovi na proširenju prizemlja Doma “Kolevka”. Naime, u toku su radovi na dogradnji 2 dnevna boravka i 4 nova sanitarna čvora. Kada ovaj posao bude zavšen 35-oro nepokretnih štićenika “Kolevke” biće premešteno sa sprata na prizemlje. Za ove radove letos je izdvojeno 10 miliona dinara od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Niske temperature i sneg su usporili radove, ali se zavšetak dogradnje “Kolevke” očekuje do aprila.

U Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ trenutno boravi 227 korisnika, od čega je njih 162 smešteno u stacionarnom delu, 25 u boravku za gradsku decu ometenu u razvoju i 40 odraslih korisnika u dnevnom boravku.

RTV Yu ecoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR