Radulović:Cene stanova moraju pasti

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je danas će tehnički problem sa dodelom subvencija za stambene kredit biti rešen do početka sledeće sedmice.

Sasa-Radulovic

On je novinarima u pauzi skupa o podršci EU programu inovacija rekao da će odmah nakon rešenja to problem subvecnije biti isplaćene svima kojima su odobrene.

 

Radulović je kazao da u 2014 godini nije planirano subvencionianje stambenih kredita.

 

Na konstatackju da su građani morati da uzimaju komercijaln kreditima on se nadovezao da tako i treba da bude.

 

"Mislim da nema mesta da svi građani Srbije subvencionišu malu grupu građana za kredite", kaza je on. Radulović je istakao da problem koji povlači subvencionisanje stambenih kredite je da se održavaju cene stanova na visokom nivou.

 

"Cene stanova moraju da padnu, prosto moraju da padnu i rate na stambene kredite za građane. To je opredeljene Vlade, mora sve da funckoniše na tržišnim uslovima", kazao je Radulović.

 

"Priznaćete da čistačica iz Beograda i radnik iz Pirota", od svojih poreskih prihoda da subvencionišu kupovinu stanova onima koji imaju veća primanja – nekako nije u redu", rekao je ministar privrede.KOMENTARI

 1. Vajt kaže:

  Navalite građevinci,gradite badava za razne "raduličeve" i nove komunističke koloniste ,kako je bio nakon ww2 ,jedino je problem da više nema komunističkih tvornica gdje ih možete onako fiktivno zapošljavati poput "Severa",a nema ni soc. saveza kao glavnog političkog "investitora". Radulović očito da je pobrkao lončiče naime nema više ništa badava sve ima svoju cenu,a srećom nema ni izrabljene radničke klase koja je izdržavala komunistički kadar,koji su u to vreme "dobijali" stanove u kojima su se baškarali ,pa kada su uništili tražili su nove stanove. I ko to kaže da za vrijeme "juge" nije bilo dobro,i te kako je bilo dobro onima od 9,4 % komunista koji su "vladali" sa narodom i to u "ime naroda"…a narod se nije pitao,danas se pita? komunisti su kapitalisti?-izgleda da je tako pa se ne treba čuditi za politički i ekonomski kaos…komunizam i kapitalizam može ići skupa?

 2. zorandjala kaže:

  proveravam u svom zivotu dali sam imao vise koristi kada sam iznosio neke od najblistavijih misli, ili kad sam u odredjenom trenutku pribegao cutanju. [ uz pomoc jovana ducica.]

 3. batja kaže:

   

  Vajt:

  Navalite građevinci,gradite badava za razne "raduličeve" i nove komunističke koloniste ,kako je bio nakon ww2 …………..

   

   

  Vajt, popij nesto…

OSTAVITE KOMENTAR