Rampa za osobe sa invaliditetom

Za osobe sa invaliditetom je prostor ispred zgrade Zavoda za javno zdravlje uvek predstavljao veliki izazov: jako teško uspevaju da uđu u zgradu, primorani su nekoga zamoliti da ih unese ili doktori izlaze na ulicu do pacijanta.

 

Istovremeno se i unutar zgrade osobe sa invaliditetom kreću veoma teško zbog postojećih stepenica.

zavod za javno zdravlje subotica

U okviru jednog projekta će i ovoj muci doći kraj, naime na ulazu u zgradu će se izgraditi rampa uz materijalnu pomoć republike i grada. Nosilac projekta je Udruženje građana „Centar za pravi život“

 

"Ministarstvo za rad i socijalna pitanja je već uplatio sredstva, a opštinska samouprava Subotice će izgradnju pomoći sa 100 hiljada dinara, odnosno pružiće pomoć oko nabavke potrebne dokumentacije i dozvola." rekao je Milimir Vujadinović, član gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite.

 

Ugovor o tome je Vujadinović juče potpisao sa Dejanom Đokićem, predstavnikom Udruženja građana „Centar za pravi život”.

 

Đokić je izjavio da su se javili na konkurs Ministarstva za šta je bilo potrebno dosta dokumenata, između ostalog i izjave o davanju saglasnosti za projekat od strane opštinske samouprave.

 

„Kada smo zamolili samoupravu da bude naš partner u ovom projektu, naišli smo na veoma dobar prijem. Zavod za javno zdravlje je takođe dao saglasnost za izgradnju rampe. Trenutno je u toku nabavka dozvola i konkurs za javnu nabavku. Sa Zavodom smo se uspeli dogovoriti i o tome da će se jedna prizemna kancelarija obnoviti i tu će se urediti prostorija za vađenje krvi za invalide da ne bi morali ići na sprat zbog toga” – dodao je Đokić.

 

Mađar soKOMENTARI

  1. EagleX kaže:

    Nadam se da negde planiraju liftove za invalide, a ne samo rampe. 
    Kota na kojoj se nalazi prizemlje Zavoda za javno zdravlje je na nekih metar i po do dva, sto znaci da bi rampa trebala da bude nekih 30-40 metara dugacka ukoliko zele da ispostuju propise do 5 stepeni nagiba, tu rampu nema gde da "strpaju" a da ne pojede citav javni prostor ispred objekta, ovde je lift jedino resenje.

  2. Ilona kaže:

    Mudro zapažanje,i logično. I mene zanima kako će se ti radovi adekvatno izvesti?

OSTAVITE KOMENTAR