Renata Vilov, kuglašica: Slavni Pionir se ugasio ali drugarstvo nikad

Renata Vilov, Palićanka i donedavna kuglašica Subotičkog Pionira obrela se u Austriji gde je nastavila sa igranjem. Rado je pristala na intervju za naš portal.

RENATA VILOV2

KADA JE POČELO VAŠE BAVLJENJE KUGLANJEM?

– Više se iskreno i ne sećam, bilo je to negde u leto 2004-te na poziv moje saigračice Rože Pisar obrela sam se u Subotičkom domu Vojske gde me je sačekao tadašnji trener  Stevan Sekereš i tadašnja ekipa. Probala sam i ostala punih četrnaest godina.

ŠTA VAS JE PODSTAKLO DA KRENETE SA KUGLANJEM?

-Ni sama ne znam, jednostavno razloga nema. Počela sam i eto krenulo je.

ŠTA BI STE ISTAKLI OD USPEHA SA SVOJIM KLUBOM?

– Ekipa PIONIRA je celu deceniju bila neprikosnovena ekipa ređali smo uspeh za uspehom. Tako da mogu da izdvojim neke: osam puta smo osvajali duplu krunu domaćeg prvenstva, Prvenstvo Super lige i Kup Srbije. Učesnici Svetskih Kupova i Lige Šampiona gde smo isto bivali okićeni medaljama…

Ako ipak treba da govorim o ličnim uspesima mogla bih spomenuti nekoliko…

Dvostruki pojedinačni prvak države,dvostruki parovni prvak države,vice prvak lige šampiona, bronzana sa svetskog kupa i kao poseban uspeh ,koji meni jako znači – član REPREZENTACIJE SRBIJE.

RENATA VILOV1

KAKO STE DOŽIVELI KRAJ SUBOTIČKOG PIONIRA?

– Dan kada je prestalo sve, Onaj momenat kad ti se odjednom vrate sve godine u sećanje ali da budem iskrena naš kraj se zadnjih godina sve više osećao i došao je. Ostaje žal za drugarstvima koja se neće ugasiti ali će se prorediti. Žal za mnogim ljudima koje više nećemo sresti i mestima na koja više nećemo ići ali to je život idemo dalje.

GDE SADA IGRATE?

– Sve ovo je doprinelo da uzmem sama svoju sudbinu u ruke i pokušam da produžim karijeru naravno, uz pomoć prijatelja, pronašla sam klub u Austriji, moj novi klub je austrijski WIENER NEUSTADT iz istoimenog grada, klub koji se takmiči u Bundes ligi i koji je pun veselih žena.

Teško je ponovo graditi sve ispočetka ali dobro uspela sam mnogo puta uspeću i sada.

Možda se dogodine još nešto promeni.

RENATA ViLOVKOMENTARI

  1. Aleksa kaže:

    Kako je meni poznato u Domu armije postoji kuglana, zar je bio tolilki problem da se ovom sportskom kolektivu umoguci barem trening u njoj. Sramota je za grad da se klub ugasi jer nema uslova za rad. A o vlasnicima “Pionira” ne bih trosio reci, o njima i vi imate isto “pozitivno” misljenje. Ne ulazeci u nacin privatizacije, prvo im je bilo da uniste sportske sadrzaje – bazen koji su koristila i deca iz okoline “Pionira”, fudbalsko igraliste, i na koncu digli ruke od Kuglaskog kluba. Mozda ce neko produziti ovaj niz poteza rukovodstva ove nekada slavne fabrike.

  2. rex kaže:

    Pitajte Barbiku Josipu zasto je novac za sport usmerila na njoj podobne klubove?

  3. S&S kaže:

    U dom vojske izgleda da je ulazio samo Maglai i njegovi pajtosi koji su i sredili ovu kupovinu. Što se same kuglane tiče, verovatno postoji samo prostorija u kojoj se ista nalazila. Automatika i sve što je bilo vredno, verovatno više ne postoji (razgrabljeno na vreme). Uostalom imamo Simovića, čoveka koji je pokazao da kada se hoće nešto uraditi, nadje se način (Bačka, stubovi na grdskom stadionu). Inače kuglaška ekipa Spartak 024 (član I lige Srbije) svoje utakmice i treninge održava u Funk areni u Bačkoj Topoli.Takodje,više ekipa bivše gradske lige mora odlaziti u Topolu (40 – 50 kuglaša).

OSTAVITE KOMENTAR

42 + = 44