Raščišćen plac kod železničke stanice

Kada je započeta gradnja novog bloka oivičenog ulicama Vase Stajića, Đure Đakovića i Boška Vujuća,  činilo se da ovaj prostor ima potencijal  da zainteresuje investitore više nego i jedno mesto u centru grada. Viđena je tu i centralna garaža i proboj ulice prema Majšanskom mostu, međutim od tada je prošlo 15 godina a izgrađeno je tek oko 50 odsto novogradnje.

Od garaže je ostala zataškana afera, srušene su dve najzanimljivije stare kuće a ostale neke skromnije, kao i ovaj prazan plac na uglu ulica Vase Stajića i Bose Milićević, kod Interšpeda.

Ovih dana, ova parcela koja izlazi i na susednu, paralelnu ulicu, uređena je i posuta peskom, prvenstveno zbog toga što je bila zarasla u rastinje i korov. Nastavak izgradnje ovog bloka još nije na vidiku.

vase stajica z

vase stajica x

vase stajica yKOMENTARI

 1. advokat kaže:

  Postavio bih nekoliko pitanja:
  1. Ako je grad doneo odluku da se na tom mestu izgradi centralna garaža, ako se zna da su sad već bivši vlasnici zemljišta :Grad i jedan viđeniji građevinski preduzimač is Subotice, ko i kada je doneo odluku da se to zemljište zameni za nekoliko nekretnina iz Zagrebačke ulice,a koji su bili u vlasništvu sadašnjeg-novog-vlasnika? Šta je za to dobio grad, a šta pomenuti preduzimač? Koliko vrede te nekretnine, a koliko ovaj plac?
  2. Ako ze zna da su na tom mesto porušene kuće jer je ulica Bose Miličevića trebala da se nastavi na tom delu, pa između Higijenskog zavoda i Sekcije za vuču vozova do početka Majšanskog puta, baš kao i nekada – ko je prodao ulicu novom vlasniku?
  3. Ako su već prodali ulicu bez znanja i odobrenja građanstva, (nikada ni jedna odluka nije izašla pred građane!), zašto ostali građani ne mogu da učine isto? Zašto građanin ne može da kaže: Ovaj deo ulice mi se mnogo dopada, želim da napravim i ja privatni parking na Beogradskom putu?!
  4. Da li Grad i pomenuti građevinski preduzimač znaju, ( a zbog sudskog spora koji je i sad u toku veoma dobro znaju!), da su novom vlasniku predali u vlasništvo i deo zemlje koji nije njihov, već je vlasništvo Železnice Srbije ?!
  5. I za kraj: pošto i pod kojim uslovima će Grad da otkupi ovo zemljište od novog vlasnika onoga trenutka kada će se ipak krenuti u izgradnju – spajanju ulice Bose Miličević?
  Puno pitanja, a siguran sam malo odgovora!

 2. samo pitam kaže:

  Nijedan odgovor nećeš dobiti jer se kao što i sam znaš sve radi mimo javnosti. Ni prvi ni poslednji dil grada u kojem se krše osnovni principi civilizacije (mada ovo „civilizacije“ deluje izlizano).

OSTAVITE KOMENTAR

47 + = 52

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: