Raščišćeni placevi u Izvorskoj ulici, sprema se gradnja

Rušenjem objekata na uglu Izorske ulice i Beogradskog puta došlo je do otvaranja celokupnog prostora oko Gradskog stadiona.

Prolazeći pored nefunkcionalnih objekata nekadasnjeg Zipera i Panonije, građani su vremenom navikli na postojeće stanje, ne obraćajući pažnju na neuredan i devastiran plac, bez pomisli da taj prostor možda može i drugacije da izgleda i da ima sasvim drugu namenu. Podjednako smo navikli i na decenijama nepromenjeno stanje obližnjeg starog mlina.

Tek sada kada je plac potuno očisćen, stečen je uvid u njegovu veličinu i poziciju. Trebale su da prođu godine i decenije pa da jedan Lidl promeni celokupnu sliku tog prostora.

U Izvorskoj ulici je otvoreno gradilište stambenog objekta koji je po planu detaljne regulacije tu i predviđen.


Po istom tom planu, Bajnatska ulica bi u delu posle Vitoroga trebala da skreće i da se direktno spaja na Izvorsku ulicu prolazeći preko placa na kojem se trenutno nalazi Auto depo. Sama Izvorska bi trebala da postane ulica visokog prioriteta pa je stoga treba tako i posmatrati.


Da li će grad imati sluha i otpočeti sređivanje ove ulice, ili će ona i dalje ostati funkcionalno nedovoljno razvijena, ostaje da se vidi iduće godine.

Prilazi Bolnici sa te strane su oduvek bili problematični i grad nikada nije našao za shodno da uredi i dotera trotoare. Možda će baš Lidl biti pravi povod da se pešacima obezbedi valjani trotoar.KOMENTARI

 1. Perem ne stajem kaže:

  Lepo kum pere pare. Tako treba. Sad ćemo uskoro i bolnicu da vam srušimo. Pa šta ste vi mislili imam ja puno kumova, a još više para koje treba oprati. Stati se ne sme. I ona gradska kuća, ohohooo to kad budemo cepali ima novi rekord da postavimo. Vučić će se baš ponositi.

 2. Bosnjaku p kaže:

  Nemamo leba da jedemo a oni ruse

 3. Suboticanka kaže:

  A vi “perem ne stajem”, mislite da to treba zauvek tamo da stoji, nažalost puno objekata koje treba da se ruši to sve stoji tako već npr. 20 god, a moglo bi se eto zasaditi nešto ili upotrebiti za nešto pametnije. Kuće u Braće Radić se ruše, a te bi trebale ostati takve kakve jesu, jer ipak daju neki šmek toj ulici.

 4. Samo gradi kaže:

  Bravo za lidl tuce ici i ovi sto negativno pusi.samo gradi ono
  Je bilo bas ruglo a i sredicese i okolina vreme je.
  A to sto pisu polaze uvek od sebe

 5. Petar G. kaže:

  Ulica visokog prioriteta?
  A pored nje teče Šit river i u njemu bukvalno sva gradska kanalizacija.
  Ko je LUUUUUD da kupi stan u stambenoj zgradi kraj tog kanala???
  Pa cela Bajnatska i sav taj kraj leti ne mogu prozore da otvore ni stanove da provetre od smrada i komaraca.

 6. Mauzer kaže:

  Imaće grad sluha al samo ako se neko moze lepo”ograditi”.Kao recimo za novu fontanu koju smo platili MILION EVRA a Jos ni neradi,uranja se….Put od Vitoroga do Izvorske sa prosirenjem valjda ce biti dosta jedno 100 miliona evra,pa da se opet neko malo “ogradi”

 7. caru carevo kaže:

  Zamisli stanje u kojem je jedan Lidl ukras grada. Subotica je jedno oronulo smetlište. To je neizbežna posledica stanja i vođenja države. Ko ovo negira taj laže sebe ili nikad nije video život van ove selendre. I ne mešajte emocije sa činjenicama.

 8. Nathan kaže:

  Lidl ne sluzi nigde za ukras. To je jedna trgovacka firma koja snabdeva kupce zivotnim nairnicama i robom za masovnu potrosnju. Vrata su kupcima sirom otvorena, pa ko ko zeli moze, a ko ne zeli ne mora da ulazi unutra i kupuje. Izgled jednog grada je pre svega slika i prilika njegovih stanovnika. Ko nije u stanju da sredi svoju vlastitu kucu i spoljni zgled kuce, kao i njene najuze okoline, njemu sigurno nece doci nikakvi politicari ili slicni da mu je urede. Zapusteni ljudi zive u zapustenom okruzenju. Svaka zivotna vrsta zivi u svom odgovarajucem biotopu.

 9. Hajduk kaže:

  @ caru carevo Subotica je jedno oronulo smetlište kažeš? E pa care možeš da se seliš ako ti se ne sviđa, nećeš nikome nedostajati!! Slažem se da se jako krade (nije da samo kraduckaju), slažem se da je Subotica zapuštena, slažem se da je puno toga oronulo…ali ne bih nikada rekao za svoj grad da je smetlište.

 10. caru carevo kaže:

  @Hajduk care seli se ti. Ja sam rođen u ovom gradu i sećam se kakav je bio pre nego što su došli hajduci. Nije bio ni zapušten mi oronulo a ni smetlište. Ko kako održava svoju okolinu i u kakvom voli da živi, vidimo svi. Ako ovo vama danas ovo liči na grad (uređen i održavan) onda mogu misliti u kakvom vi okruženju pripadate @Nathan!

 11. Nathan kaže:

  @ caru carevo
  Jedan covek koji nije u stanju da shvati, razume ili cak protumaci jedan obican post sa ovog foruma ne bi trebao da se javlja. Koliko ti to, pile, moje imas godina da se ovako drsko i bezobrazno upustas u ocenjivanje o izgledu grada u njegovoj proslosti? Nije li te sramota balavce nevaspitani da se trpas kada stariji razgovaraju?

 12. Pera kaže:

  @caru carevo

  Nije “grad” smetlište nego deponija, i to Regionalna. Šteta onoga kakav je bio a još više kakav je mogao da bude. Zadovoljnima njime ne vredi otvarati oči, širiti im vidike, nadgrađivati znanje. To pristaje da bude slepo, zatucano, glupo. Takvo je korisno Njihovom “gradu”, Njima. Tzv. Nova realnost oličena u katastrofalnostima “Izuzetnosti” nema alternativu.

  Beži što dalje od “grada”, uvući će te u Smrt.

 13. caru carevo kaže:

  @Nathan vi ste se javili na moj post i našli ste se uvređeni ko da ste Lidl sami rodili. A ako mene zovete pile onda vi imate 100 godina jer ja sam napunio 50. Pola veka sam proveo u ovom gradu u kojem je moj otac još vozio tramvaj. Gospođo draga sad vidim zašto je ovaj grad propao. Ali da vas ne bi sprečavao u vašem daljnjem delovanju želim vam spokojnu noć i slobodno izađite i prošetajte ulicama i divite se vašem okruženju koji ste stvorili.
  A koga ću ja i kako da ocenjujem o tome ne morate da brinete, jer ocenu stvarate sami o sebi.

 14. JaPaja kaže:

  Kad neko kaže PILE verovatno misli na pileći mozak a ne na godine.

 15. Hajduk kaže:

  @ caru carevo kažeš:” moj otac je vozio tramvaj u ovom gradu, ja živim ovde već 50 godina”.. I? To ti daje za pravo da grad nazivaš smetlištem? Otkud ti da sam ja dođoš? Lepo sam napisao: nikada ne bih za svoj grad rekao da je smetlište. Složio sam se da je zapušten, čak i da mislim da izgleda kao smetlište ne bih to nikada rekao, jer je moj grad! A inače nisam znao da je bitno naglasiti šta je čiji otac, deda radio, postigao, koliko dugo živimo u Subotici, da li smo rođeni ovde, ili došli sa strane…

 16. caru carevo kaže:

  @JaPaja još uvek bolje pile nego kokoška. Inače ima baš zabavnih ljudi, moralista, mudraca, domoljubaca, još nam samo fali realista.

 17. Subotica i moj grad kaže:

  Najgore što se desilo je da grad dobije Lidl i na tom mestu. Svi migranti će se tu sjatiti u njega i oko njega, isto kao što je sad u centru grada

 18. Komsija kaže:

  @Subotica i moj grad
  Slažem se, ali će sada biti pored stanice Policije pa nek probaju njih zapišavati!

OSTAVITE KOMENTAR