Rasim Ljajić: Očekujemo Lidl u 2014. godini

Iako je proleća 2012. godine kupila zemljište za izgradnju svog prvog objekta u Subotici, kompanija Lidl još uvek nije krenula u realizaciju planirane investicije. U međuvremenu, Lidl je obezboedio niz lokacija u drugim gradovima širom Srbije sa ciljem da istovremeno krene u izgradnju svojih objekata. Da li će 2014. godina proći u znaku Lidl-a ostaje otvoreno pitanje, pošto su se mnoge prognoze do sada ispostavile kao netačne.

Quinterra-Subotica-07

Poslednja u nizu prognoza potekla je ovih dana od ministra trgovine Rasima Ljajića, koji je izjavio da očekuje da će trgovinski lanac Lidl u drugoj polovini 2014. godine početi izgradnju maloprodajnih objekata u Srbiji.

 

On je rekao da je izvesno da će taj trgovinski lanac do juna kupiti sve neophodne lokacije za gradnju objekata u najmanje 15 gradova i opština Srbije. To je, kako navodi, preduslov da bi Lidl odjednom započeo svoje aktivnosti u Srbiji.

 

Lidl je pored Subotice ranije potvrdio da je kupilo zemljišta i u Valjevu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu i Beogradu.

 

Ministar trgovine kaže da je na samim trgovinskim lancima konačna odluka o početku rada u Srbiji, a da država nastoji da pomogne tako što će smanjiti birokratiju i olakšati procedure za dobijanje različitih dozvola. Naglasio je i da nisu sve dozvole u nadležnosti republičke vlade, već i lokanih samouprava.

 

Dolazak velikih trgovinskih lanaca, kako navodi ministar Ljajić, doprineo bi povećanju konkurencije, a time i bogatijoj ponudi za potrošače i pristupačnijim cenama.

 

Povezane vesti:

Quinterra retail park SuboticaKOMENTARI

 1. vokille kaže:

  Propao je KTC a ovi bi da ovo otvore. Valjda su svesni u šta se upuštaju. 

   

 2. w34u kaže:

  Taj ko otvori ovakav objekat na placu kod podvoznjaka ima da zatvori sve ostale u centru!

 3. duduk kaže:

  Trgovine se grade u zemljama koje su potrosacki orijentisane. U zemlji di prosecni stanovnik jedva nakupi para za veknu leba i nista drugo, tesko da graditi trgovine ima nekog smisla.

 4. vanja kaže:

  Dali ima u ovoj Subotici optimista? KTC se zatvorio iz drugih razloga kao npr lokacije. Samo napred cekamo LIDL.

 5. Usputachni kaže:

  Pazi…. kalkulaciju nije radio neko iz Srbije isplati li se LIDL-u da ulazi u takav poslovni potez pa ce izgleda vreme pokazati da li je bio u pravu ili ne. Sta Srbija (Subotica) dobija time videce se. Jedina stvar u Lidlu je da su artikli "ograniceni",znaci tesko da ce te tamo naci nesto vise od uobicajenog asortimana sem onda kada su neke kampanje. Mislim da ce svi naci ponesto za sebe ali se nadam da ce se i prema zaposlenima odnositi fer,to je za sad jedina stavka u koju sumnjam.

OSTAVITE KOMENTAR