Raskrsnica nije bila obezbeđena

Tragedija koja se dogodila u petak ponovo je pokrenula pitanje bezbednosti učesnika saobraćaja u gradu. Raskrsnica kod glavne pošte ima svu neophodnu vertikalnu i saobraćajnu signalizaciju, rekao je za naš portal Darko Antelj, predsednik Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja.

 

– Bez obzira na to nesreće se dešavaju. Pravosudni organi će da utvrde da li šleper nije mogao da se zaustavi ranije zbog tereta koji je prevozio.  Ranijih godina smo pokrenuli pitanje da se postave uređaji kako bi znali kolika je nosivost teških kamiona, ali to nije urađeno. Tragedija, koja se dogodila ponovo pokreće pitanje obilaznice i zabranjivanje ulaska kamionima u grad. Sa druge strane, mesto je trebalo da bude obezbeđeno. Kada se snima spot, kao što je bilo u ovom slučaju ili orezuje granje ti radovi se prijavljuju MUP-u ili komunalnoj policiji da bi se obezbedila raskrsnica. Ko je trebalo da traži dozvolu utvrdiće istraga. Oni su profesionalno radili svoj posao i nažalost nastradali su – rekao je Darko Antelj.

 

Policija nam je isto to potvrdila, odnosno da svi radovi koji bi mogli na bilo koji način da ugroze bezbednost saobraćaja moraju da budu prijavljene MUP-u i gradskoj upravi kako bi im se obezbedila adekvatna zaštita. Snimanje reklamnog spota u petak nije bilo prijavljeno, da jeste bilo bi prijavljeno u policiji.

 

Sa druge strane, nezvanično saznajemo da je izvođač radova u ovom slučaju preduzeće “Selma” trebalo da traži dozvolu za snimanje spota kako bi se obezbedila raskrsnica.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  I šta bi bilo da je snimanje prijavljeno, da se postave oznake na kolovozu, da se skrene na drugu traku saobraćaj, da se postavi saobraćajac, da se promeni režim i atmosfera …

  Cilj je verovatno bio da se uhvati autentična atmosfera, verovatno je zato izabran petakk u podne i zbog gustine saobraćaja i zbog svetala i zbog rasporeda semafora jer sa te pozicije u kadar ulazi po nekoliko semafora kad kamera gleda prema paliću ili prema vatrogascima.

  Ako baš hoćemo da budemo zadrti i da insistiramo  na detaljima onda je trebalo režirati saobraćaj, praviti igrani spot, angažovati učesnike koji praktično glume itd. Još 5o godina se to neće dogoditi u našim uslovima. Čak i u filmovima koji imaju milionske budžete to se ne radi . . .

  Istina, da su Atila i Goran bili vezani za korpu običnim konopcem, da su imali obične zidarske kacige  možda bi bilo neke štete, možda nka popvreda ali bi valjda tragedija bila izbegnuta. Danas bi bili predmet zezanja šta im se sve dogodilo na snimanju, možda bi to bila komična scena da “filmadžije” vise  izbačeni iz korpe i ko zna šta sve ali đavo je zaigrao strašni ples i dogodila se tragedija.

   

 2. ... kaže:

  Nema nikakve koristi od naknadnih analiza. Nesreca se, na zalost, desila. Njih vise nema, a na svima nama koji smo ih poznavali ostaje obaveza da ih se uvek secamo onakvima kakvi su bili: dobri, profesionalni i iznad svega pozrtvovani i nesebicni. Ostaje nam da pokusamo da ublazimo bol njihovim najblizima… Neka pocivaju u miru.

 3. dovoljno kaže:

  Ima koristi.Nazalost steta je velika jer su izgubljena 2 zivota ,ali ako nije bilo obezbedjeno mesto snimanja onda nema razloga da ispasta vozac .Ipak je put za vozila ,a ne za kamermane .

 4. nesvrstan kaže:

  Gorana nisam poznavao ali Atilu jesam, neizmerno mi je žao…

  Smatram da je neophodno o svemu komentarisati jer iako svi znamo da oni nisu bili dva idiota koji su namerno sebe izložili opasnosti i čekali da ih neki kamion pokupi – činjenica je da su napravili nepopravljivu, kobnu grešku.

  Možda bi smo svi mogli da naučimo nešto iz toga.

  Subotica ima mnogooo mladih ljudi koji su majstori svojih različitih zanata i pitanje je dana kada će neko iz profesionalnih razloga napraviti sličan postupak kao Atila i Goran, možda će nakon ovoga malo detaljnije razraditi plan…

  Žao mi je … nije smelo doći do ovakve katastrofe… pored njihovih porodica i mi ostali smo mnogo izgubili – muzika, snimci… zabave… nismo ni svesni koliko puta nas je oduševio neki detalj potekao od nekog od njih… 

  A vozač kamiona … ne vidim njegovu krivicu ali mogu da zamislim i njegov osećaj i bol… pustite čoveka na miru, nikako nije mogao biti kriv sve i da su bili na visini njegove kabine – ni po zakonu niti ikako drugačije niko nije dužan da predvidi nešto što u normalnim uslovima tu ne bi moglo biti, manite se onih gluposti da nije prilagodio brzinu uslovima saobraćaja…  budimo realni.

 5. highlander kaže:

  Istina je mnogo hladna: svaki kamerman bi na isti nacin odradio posao…zbog dobrog ugla snimanja svaki od njih svesno stavlja glavu u korpu…

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: