Raspisana četiri konkursa iz oblasti turizma

Vojvođanski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova objavio je juče četiri konkursa iz oblasti turizma i umetničkih i starih zanata. Na konkursima mogu da učestvuju mala i srednja preduzeća, lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine, neprofitne institucije i udruženja i nevladine organizacije.

 

ZGRADA SKUPSTINE VOJVODINEPokrajinski sekretar Miroslav Vasin rekao je da je za nove konkurse iz oblasti turizma izdvojeno 43,5 miliona dinara, dok je za oblast starih zanata obezbeđeno 8 miliona.

 

Prema njegovim rečima, cilj prvog konkursa je unapređenje kvaliteta usluga u turističkim objektima na teritoriji Vojvodine putem organizovanja obuke i uvođenja sistema kvaliteta, informatičko osavremenjavanje i novi turistički proizvodi.

 

Drugi konkurs namenjen je privatnim preduzećima sa delokrugom u oblasti turizma sa ukupnim sredstvima u iznosu od 25 miliona dinara, koji se realizuje putem kapitalnih subvencija.

 

Kao deo paketa mera za unapređenje turizma, raspisan je i konkurs za lokalne samouprave, neprofitne institucije i udruženja za finansiranje projekata, a projekti se mogu odnositi na organizovanje turističko-privrednih manifestacija, unapređenja kamping turizma, aktivnog odmora i organizovanje stručnih skupova.

 

U cilju očuvanja tradicije i nasleđa, Sekretarijat za privredu dodeliće dotacije nevladinim organizacijama i ostalim neprofitnim institucijama za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata i domaće radinosti u Vojvodini. Sredstva su namenjena za nabavku opreme ili materijala, kojima će biti unapređen rad na očuvanju starih zanata, a mogu biti namenjena i za obučavanje kadrova koji se bave starim zanatima.

 

Rok za podnošenje dokumentacije za dodelu sredstava malim i srednjim preduzećima za finansiranje projekata u oblasti turizma putem tekućih subvencija je 7. oktobar, dok je za preostala tri konkursa 30. septembar 2013. godine.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR