Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju trga i izgradnju Zelene fontane

Grad Subotica raspisao je tender za rekonstrukciju i izgradnju Zelene fontane. Odabrani izvođač imaće na raspolaganju 180 kalendarskih dana za završetak radova.

Projektom je predviđena izgradnja u tri faze.

Prva faza obuhvata sve radove u vezi sa izvođenjem parterne fontane, sa tehničkom etažom, popločanje trga, žardinjere. Druga faza obuhvata radove vezane za izvođenje Rainbow-jetova dok su trećom fazom obuhvaćeni radovi za izvođenje bazena sa mirnom vodom

Ukupna površina na kojoj je predviđena rekonstrukcija je cca 3.300 m2.

Trg je podeljen u tri celine:

– “vodena igra” (parterna fontana)

– “mirna voda”

– ozelenjeni deo trga sa sedenjem

“Vodena igra” ili parterna fontana biće smeštena u središnjem delu Trga, obuhvataće površinu od oko 113 metara kvadratnih i biće kružnog oblika. Centar ove fontane poklapaće se sa centrom postojeće Zelene fontane, a biće opremljena 61-om parternom mlaznicom.

Mlaznice će biti raspoređene kao jedna centralna i pet koncentričnih krugova, koje će gradativno raspršivati vodu u visinu od četiri do jednog metra. Takođe, fontana će imati i 16 parternih usmerenih mlaznica, odnosno Rainbow-jetova sa glatkim mlazom. Predviđeno je da fontana radi u nekoliko režima u zavisnosti od prilike, doba dana ili vremena.

“Mirna voda” se sastoji iz tri plitka bazena sa mirnom vodom, odnosno, predviđeno je blago cirkulisanje vode zbog lakšeg održavanja. Dubina vode ne prelazi 30cm.

Zeleni deo trga obuhvata žardinjere sa zelenilom, klupe i površine sa travom i cvećem. Ovaj deo je predviđen kao najmirniji deo trga gde se u hladovini može posmatrati vodena igra i sagledavati ceo trg.

Na pripremi terena Trga potrebno je demontirati i porušiti postojeću Zelenu fontanu sa svim podzemnim instalacijama i okolnim platoom, zatim podići postojeće popločanje i gde je potrebno srušiti podlogu postojećeg popločanja, kao i izmestiti postojeće instalacije gde je potrebno.

Rekonstrukcijom će i čuvena “Žolnai” keramika otići u istoriju, budući da je projektom predviđeno popločanje od više vrsta “Semmelrock” kocki, granita i betonskih kocki po uzoru na postojeće.

Rok za podnošenje ponuda je 21. novembar.

 

Izvor: eKapijaKOMENTARI

 1. Mare kaže:

  Jos jedna propala investicija i pranje novca. Ne znamo sta zelimo i kako to da izvedemo ali projekata imamo na izvoz. A svaki projekat na kraju kosta 3x vise od planiranog. Kad svi tenderi budu transparentni i kad vlast bude odgovarala za svako neplansko i nenamensko trosenje novca, imacete moju podrsku. Do tad, zavrsite ono sto ste zapoceli a novo ne pocinjite.

 2. Mare kaže:

  Samo da ne prodjemo sa trgom kao i Beogradjani 🙁

 3. Djuka kaže:

  Ma da, jebes zsolnai keramiku….
  Beton, beton, samo beton. To je sve sto znate.
  Bravo Pasztor Istvane.

 4. lgbtpopulacija kaže:

  Znaci tako se bira glavni trg u ovom gradu pod vlascu Balabana. Evi vam gotovi resenje, jos da namestimo nekom nasem trnder i da se gradi par godina. Sto nije bio javni konkurs da struka i gradjani izaberu najbolje ponudjeno resenje. Ko je izabrao i smislio da su ove mirne vode idealno resenje? Sram vas bilo!

 5. stormwatch kaže:

  Jos jedan bg trg republike u nastajanju…….

 6. Pera kaže:

  Tako je, projekti, projekti i samo projekti. Započinjati što više, ne završiti nikada ništa.
  Brže, jače, bolje-Napredno !!!
  Sad kad se ispostavi da je Žolnai keramici bilo potrebno samo malo reparacije i da je ok, a novo mesto će joj se naći u Morinju. U kompleksu svojih apartmana gradonačelnik će imati Žolnai fontanu. Čovek od ukusa, nema šta.

 7. Sergej kaže:

  Završavajte nešto idioti, degeni,lopovi i bitange!!!!! Posle gubitka vlasti juriće vas kao Mosad naciste!Nećete se ni u Montenegro moći kriti a ni kupiti oprost grehova kao što pokušavate danas i to bezuspešno.

 8. Miki. kaže:

  @ Sergej : Kako se da nazirati počeli su ih loviti i Nemci…mnogo eura su u njih ‘ uložili’a od njihovih obećanja ‘malo valjda’. Ako će ih neki juriti to će biti upravno oni i to bolje će raditi i od Mosada…

 9. Punisher kaže:

  Drzavu ko da ni nemamo, grad ne lici ni na sta, putevi ocajni, privrede nemamo, EU nam rekao ne, mladi odlaze a oni grade fontane.
  Sve vise licimo na severnu koreju. Hvala labane hvala vucicu, ***ite se svi.
  Akvapark nece ni da zavrse, zavrsili prvu fazu, uzeli kredit za drugu koju su vec ukrali.

OSTAVITE KOMENTAR