Raspust do petka

Bez obzira na grad i odluku gradskih vlasti, svi đaci u Srbiji će imati raspust do petka 10. februara, odlučilo je tako Ministarstvo prosvete i nauke tokom jučerašnjeg dana.

.

 .

Ministar prosvete izjavio je sinoć da je odluku o prekidu nastave u svim školama doneo zbog dece čija je bezbednost najvažnija.

.

Obradović je za RTS rekao i da neće biti problema sa nadoknadom časova, objasnivši da će škole same sastaviti plan nadoknade.
.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da deca u uslovima snežnih padavina i izuzetno niskih temperatura budu bezbedna, a da potom, kada prođe vanredna situacija, ne budu uskraćena za nastavno gradivo.

.

U odluci, koja je objavljena na sajtu Ministarstva prosvete, navodi se da je ministar doneo odluku o prekidu nastave budući da su i dalje nastavljene snežne padavine i niske temperature, čime je ugrožena bezbednost učenika u opštinama i gradovima gde nisu donete odluke o prekidu nastave.

 .

Odluka je, kako je navedeno, donesena u skladu sa Ustavom Srbije i Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, gde stoji da se obrazovno-vaspitni rad može prekinuti u slučajevima u kojima su ugrožena bezbednost i zdravlje dece, učenika i zaposlenih.

 .

Zakonom je propisano da odluku o prekidu nastave donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave, a ukoliko on to ne učini odluku odmah donosi ministar.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR