Raste broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici

Epidemiološka situacija u Opštoj bolnici i dalje je nepovoljna, a broj pacijenata u Kovid delu ove zdravstvene ustanove svakodnevno raste. Trenutno se na bolničkom lečenju u “Crvenoj zoni” nalazi 148 osoba, a 75 % medicinskog osoblja je angažovano u lečenju obolelih od infekcije kovid-19.

Po rečima direktora Opšte bolnice, dr Slobodana Puškara, broj ambulantnih pregleda u Respiratornoj ambulanti ove zdravstvene ustanove se kreće između 60-80 pacijenata dnevno. Od ovog broja 20-25 osoba ima srednje tešku i tešku kliničku sliku, te je neophodna hospitalizacija. Trenutno se u Kovid delu bolnice leči 148 pacijenata, a 16 je na mehaničkoj ventilaciji.

Dr Puškar objašnjava da je najveći broj pacijenata među radno aktivnim stanovništvom, ali da su zastupljena sve kategorije stanovništva. On kaže da je povećan broj hospitalizovanih pacijenata u najvećoj meri rezultat zaražavanja britanskim sojem korona virusa, ali pre svega nepridržavanja protivepidemijskih mera.

Iz Opšte bolnice pozivaju građane da se vakcinišu u što većem broju, ali i da se pridržavaju svih propisanih mera za borbu protiv epidemije korona virusa, jer se samo na taj način mogu rasteretiti bolnički kapaciteti i vratiti rad Bolnice u redovan režim.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Antiantivakser kaže:

  Svako ima pravo da bira hoće li se vakcinisati ili ne, ali nije je mi jasan narod koji ima toliki otpor prema vakcinama. Toliko smo stali u vremenu neobrazovanosti i neinformiranosti. Hoćemo da znamo sastav vakcine, proces pravljenja, a druge tablete na šaku gutamo.

 2. Zoran kaže:

  Tu nesto zestoko nije OK!
  148 pacijenata i 75% angazovanih resursa?!?
  Po prostoj racunici u bolnici je nekih 800 zaposlenih. Ako se radi u cetri smene znaci da u svakoj smeni ima 200 zaposlenih na 148 hospitalizovanih!
  Godisnji odmori, administracija, bolovanje dolazimo da broja od 1 na 1.
  Nije mi jasno.

 3. MILENIJA kaže:

  @Zoran
  Mani se ti matematke, nego primi vakcinu što pre!

 4. ŠTA ONI ZNAJU kaže:

  Antiantivakser Toliko smo stali u vremenu neobrazovanosti i neinformiranosti.
  VI SE VAKCINIŠITE KO VAM BRANI. A ONI ŠTO SU SE INFORMISALI ZNAJU PONEŠTO ZBOG ČEGA SE NEĆE VAKCINISATI, OBRAZOVANI SE VIŠE NEVAKCINIŠU NEGO NEOBRAZOVANI, SUDI O SVOM NARODU OVAKO KAO VI ŠTO ISKAZUJE TE, VEOMA ME PODSEĆA NA NEKOG PLAĆENIKA FARMAKOMAFIJE.

 5. Jovan kaže:

  @ Zoran :Šta si očekivao od neukih ‘ ne razmišljaj već se vakcioniši’. Potpiši prethodno da se vakcionišeš na svoju odgovornost. Ovo je zona sumraka.

 6. Ledenjak kaže:

  Hmmmm , jel to povećan broj od revakcinacije ? Ili ? A ni veliki gazda se nije vakcinisao , prema tome nešto tu malkice smrdi.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 72 = 80