Raste broj turista i noćenja

Suboticu i Palić u prvoj polovini ove godine posetilo je više od 31.000 turista koji su ostvarili više od 56.000 noćenja, prenosi Yueco.

 

Po podacima Zavoda za statistiku, broj noćenja veći je i na Paliću i na Subotici, dok je broj turista na Paliću neznatno manji u odnosu na prošlu godinu, dok se u Subotici beleži porast broja posetilaca.

Jedan od većih i novijih hotela u Subotici nalazi se u sklopu Hotelsko kongresnog i poslovnog centra “Galerija”. U dosadašnjem toku godine, ostvarili su porast broja noćenja za 12 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Iskorišćenost njihovih kapaciteta, koji iznose 90 soba i apartmana, odnosno 180 ležajeva, jeste preko 50 odsto.

 

U ovom, ali i svim ostalim hotelima u Subotici i na Paliću u prvih šest meseci ove godine ostvareno je 56.114 noćenja. Na Paliću je ostvareno 16.573 noćenja, što predstavlja porast od 4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u istom periodu u Subotici ostvareno 39.541 noćenje, što je za 24 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

Što se broja dolazaka turista tiče, na Paliću je u prvih šest meseci ove godine boravilo 8549 turista, što je za jedan procenat manje u odnosu na isti period prošle godine. Od početka januara do kraja juna u Subotici je boravilo 22.636 turista, što je za 22,7 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

 

YuecoKOMENTARI

 1. mister kaže:

  Smesne brojke

 2. matematicar kaže:

  Dva puta nista je opet nista.

 3. Nataly kaže:

  Pretpostavljam da je to brojka dobijena zahvaljujući eskurzijama i seminarima. Baš me interesuje koliki je broj pravih turista?

 4. Beli kaže:

  Kakvi su to izvori ? Koji je uopšte cilj ovog teksta ?

OSTAVITE KOMENTAR