Raste hala Kalcedonije

Najveće gradilište u Subotici poput svojih prethodnika drži dobar intenzitet u realizaciji. Nažalost ne može se videti sa Somborskog puta niti sa Y kraka pa je uskraćen za poglede radoznalih sugrađana.

 

Proizvodna hala italijanske firme Kalcedonija u Malom Bajmoku već sada deluje impresivno uzimajući u obzir njene gabarite. Hale za proizvodnju ovolike površine ne nastaju svaki dan, posebno ne u državi u kojoj je industrija skrajnuta u drugi plan.

Na gradilištu je još uvek atraktivna montaža armirano betonskih elemenata. Pore toga, deo fabrike se zida, izliva se betonska konstrukcija za lift i sprovode podzemne instalacije. Po planu, fabrika bi trebala da bude pod krovom do kraja februara, kada će uslediti posao oko njenog zatvaranja.

Deo prema kućama u Crvenom selu je dobio betonsku ogradu kako bi se kuće zaštitile. Pojas između kuća i fabričkog puta biće pokrven zelenilom.

LiftKOMENTARI

  1. freelancer kaže:

    Neka je… Samo neka raste… Juče u Temerinu je otvoren STOTI pogon nove tehnologije u Vojvodini… Neka ih. Samo nek se otvaraju… U VOJVODINI (hehehehe)

  2. N.N. kaže:

    A toliko se kuka kako se sve otima Vojvodini… Interesantno.

OSTAVITE KOMENTAR